Obavijest o tijeku radova na projektu “Razvoj Zračne luke Dubrovnik”

Prenosimo obavijest za javnost Zračne luke Dubrovnik:

Zračna luka Dubrovnik d.o.o. sa zadovoljstvo izvještava javnost da je Faza II. izvedenih radova na uzletno-sletnoj stazi okončana 9. prosinca 2018. u skladu s ranije objavljenim dinamičkim planom izvođenja radova, dakle u potpunosti su ispoštovani rokovi. 

Od jutra u ponedjeljak 10. prosinca 2018. u 6:00 sati po lokalnom vremenu uzletno-sletna staza puštena je u promet u dužini od 2099 metara za slijetanje i polijetanje. Sukladno navedenom svi najavljeni i planirani letovi prema zimskom redu letenja su u mogućnosti prometovati prema i iz Zračne luke Dubrovnik bez ograničenja. 

Osim toga izvještavamo javnost da je Zračna luka Dubrovnik implementirala Proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV), koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletne staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS – Global Navigation Satelite System), te zahtjeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure. 

Završetkom radova Faze I. i Faze II. okončano je kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze, pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća. 

Radovi Faze III. se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni polovicom ožujka 2019. godine, kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini.

Pročitajte još:

Foto © Zračna luka Dubrovnik

Odgovori