Novosti iz Boeing MAX serije

 

Virgin Australia

Australski zračni prijevoznik Virgin Australia promijenio je narudžbu za Boeing MAX 8 zrakoplove. Umjesto 40 zrakoplova Boeing 737 MAX 8, dobiti će 30 zrakoplova Boeing 737 MAX 8 i 10 zrakoplova Boeing 737 MAX 10. Odluka za veću varijantu zrakoplova MAX 10 je donešena zbog toga da dobiju dodatan kapacitet i fleksibilnost. Zrakoplovi bi se trebali pridružiti floti 2022. godine.

Sjedište Virgin Australije je u australskom gradu Brisbaneu, a trenutno su drugi po veličini zračni prijevoznik u Australiji sa više od 130 zrakoplova u floti. Okosnica flote Virgin Australije su zrakoplovi Beoing 737 Next-Generation, a u floti ih imaju više od 80.

 

Air Peace

Nigerijski privatni zračni prijevoznik Air Peace je naručio 10 zrakoplova Boeing 737 MAX 8. Trenutno Air Peace u svojoj floti ima zrakoplove Boeing 737-300 i 737-500 od zrakoplova iz 737 serije. Od zrakoplova za longhaul posjeduju Boeing 777 zrakoplove sa kojima će uskoro pokrenuti nove internacionalne letove.

„Uzbuđeni smo što ćemo dodati u našu flotu zrakoplove 737 MAX sa kojima ćemo povećati mrežu destinacija i prevesti više putnika“ rekao je predsjednik uprave zračnog prijevoznika Air Peace Allen Onyema.

 

GOL Linhas Aéreas Inteligentes

Brazilski zračni prijevoznik GOL preuzeo je krajem kolovoza ove godine svoj prvi zrakoplov Boeing MAX 8. Sa dolaskom prvih MAX 8 zrakoplova, GOL ujedno poboljšava uslugu putnicima poput uvođenja pristupa internetu tokom leta i nove Boeingove Sky Interior kabine. Zrakoplovi će imati kapacitet od 186 sjedala. Drugi zrakoplov Boeing MAX 8 je također isporučen, ali se trenutno nalazi na opremanju putničke kabine.

Plan je da nove zrakoplove iz MAX serije uposle na dužim internacionalnim rutama, GOL će tako povezati Brazilske gradove Brasiliu i Fortalezu sa Miamijem i Orlandom, gradovima u Sjedinjenim Američkim Državama. Također imaju u planu letjeti do Ekvadorskog glavnog grada Quita sa svojim MAX zrakoplovima.

GOL ima plan postati prijevoznik sa najviše zrakoplova iz MAX serije u floti u Latinskoj Americi. U ovom trenutku GOL ima naručeno 135 zrakoplova Boeing MAX serije, od toga je 30 zrakoplova Boeing MAX 10. Zrakoplovi MAX 10 će moći primiti barem 30 putnika više u odnosu na MAX 8, ovisno o tome za koji kapacitet putničke kabine će se GOL odlučiti.

Foto: © Boeing

Odgovori