Najkraći komercijalni međunarodni let na svijetu od 8 minuta

 

Kad pomislimo na ‘međunarodni let’, na umu nam je višesatno putovanje, a ako baš dobro maštamo onda i neka daleka destinacija i širokotrupni zrakoplov. ‘Međunarodni let od 8 minuta’ je, iako zvuči kao naslov moderne verzije avanturističkog romana Julesa Verna, postao stvarnost.

Mala austrijska kompanija, People’s Viennaline sa sjedištem u Beču, 02. studenog 2016. je unijela potpuno novu dimenziju u pojam komercijalni međunarodni let.

Let od St. Gallen-Altenrheina u Švicarskoj do Friedrichshafena u Njemačkoj, preko Bodenskog jezera, udaljenosti od 20 km, zrakoplovom Embraer 170, trajao je 8 minuta . Time je preuzeo primat nakraćeg međunarodnog leta na svijetu.

Let St.Galen (ACH) – Friedrichshafen (FDH) koji je zapravo prvi segment leta za Köln (CGN), planiran je čak dva puta dnevno i cijena jednog smjera je 40€. U kompaniji očekuju da će privući uglavnom turiste ali i one koji rade na jednoj od obala Bodenskog jezera.

Nije isključeno da će privući i putnike iz Hrvatske, budući da People’s u ljetnom redu letenja za 2017.g. ima uvrštene i letove za/iz Pule.

Foto: People’s , Flightradar24 screenshot

Odgovori