Luxair naručuje četiri Embraera E195-E2 i osigurava mjesta za još pet

Embraer i Luxair, nacionalni prijevoznik Luksemburga, potpisali su narudžbu za četiri zrakoplova E195-E2 koji će se pridružiti već naručenim uskotrupnim zrakoplovima ostalih proizvođača.

Uz četiri naručena zrakoplova E195-E2 Luxair ima opciju za kupovinu dva dodatna zrakoplova i pravo kupnje više dodatnih zrakoplova, s mogućnošću konverzije iz E195-E2 u E190-E2, ovisno o potrebi. Prva isporuka planirana je za zadnji kvartal 2025.

“Nastavljamo razvijati našu zrakoplovnu kompaniju i osigurati joj dugoročnu budućnost. Ovi vrhunski zrakoplovi dodatni su dokaz naše predanosti održivosti i udobnosti putnika. E195-E2 proizvodi i najmanju buku, ima najnižu potrošnju goriva na tržištu regionalnih zrakoplova i pružit će potrebnu fleksibilnost u našoj mreži. Naši će putnici imati koristi od prostrane i tihe kabine i velikih pretinaca za ručnu prtljagu nad sjedištima. Ovaj zrakoplov odlično pristaje Luxairu i našim putnicima,” rekao je Gilles Feith, izvršni direktor Luxaira.

Martyn Holmes, CCO Embraer Commercial Aviation, rekao je: „Sjajno je ponovo poželjeti dobrodošlicu Luxairu u obitelj Embraer, u prošlosti je Luxair letio sa zrakoplovima ERJ-145 i EMB-120. E2 je savršeno prilagođen Luxairovim operacijama i ambicijama, blisko nadopunjujući postojeću Luxairovu flotu i flotu po narudžbi, dugoročno osiguravajući prijevozniku maksimalnu razinu optimizacije flote i mreže.”

Odgovori