Lufthansa slavi 50. godina poslovanja u Hrvatskoj

FOTO: Danas se obilježava 50. obljetnica od prvog leta Lufthanse za Zagreb

ZAGREB, 25. kolovoza 2018. – Slijetanjem leta LH1414 Lufthanse u Zagreb obilježena je 50. obljetnica poslovanja ove aviokompanije u Hrvatskoj. Tim je povodom u Zračnoj luci Franjo Tuđman održana i prigodna svečanost kojoj su prisustvovali g. Bernhard Wodl, direktor Lufthansa Grupe za Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju, g. Jacques Feron, predsjednik Uprave MZLZ,d.d. te Nj.E. Thomas Eberhard Schultze, veleposlanik Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj kako bi proslavili uspjeh Lufthanse u Hrvatskoj ostvaren u proteklih pet desetljeća.

Slavljenički let je zrakoplov na redovitoj liniji iz Frankfurta, poletio je u 12:40 sati te je sletio u Zagreb u 14:20 sati. Riječ je o modernom zrakoplovu tipa Bombardier CRJ900 kapaciteta 90 putnika u ekonomskoj i poslovnoj klasi. Putnicima koji će putovati odlaznim slavljeničkim letom LH1415 za Frankfurt osiguran je i prigodan dar – licitarska srca – simbol Zagreba.

„Ova 50. obljetnica je vrlo važan događaj za nas i izuzetno smo ponosni što smo od prvog leta neprekidno prisutni na ovim prostorima. No, ovaj uspjeh ne bi bilo moguće ostvariti bez podrške i povjerenja naših partnera i putnika. Drago nam je što imamo mnogo zadovoljnih putnika iz Hrvatske kod kojih uživamo veliko povjerenje i pozitivnu reputaciju. Kroz naša čvorišta povezujemo Hrvatsku sa svijetom i tako pridonosimo njezinom razvoju“, izjavio je g. Bernhard Wodl, direktor Lufthansa Grupe za Hrvatsku, BiH, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo čestitati Lufthansi na ovoj velikoj obljetnici – 50 godina od prvog leta za Zagreb. Lufthansa je naš važan poslovni partner koji čini veliki udio u našem ukupnom prometu, u 2016. godini to je bilo 18,25% prometa putnika, a u 2017. do sada je to 17,45% prometa putnika, te vjerujemo da će se dobri poslovni odnosi i takvi dobri poslovni rezultati nastaviti i u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo“, izjavio je Jacques Feron, predsjednik Uprave MZLZ d.d.

„Danas, prije točno 50 godina, 25.kolovoza 1967. godine bio je također petak, prvi zrakoplov Lufthanse poletio je iz Njemačke za Zagreb. U tih 50 godina Lufthansa je značajno pridonijela približavanju naših naroda i zemalja, u osobnim i poslovnim kontaktima. Od onda se puno toga promijenilo, a danas smo bliski partneri u EU i NATO-u. Pred nama je sjajna budućnost ukoliko nastavimo i dalje zajedno raditi, a siguran sam da hoćemo, jer nema alternative ujedinjenoj Europi. Lufthansa ima i dalje važnu ulogu kao posrednik između Njemačke i Hrvatske u promicanju trgovine, kulturne razmjene i turizma. Čestitam godišnjicu i Lufthansi i Zračnoj luci Franjo Tuđman, veselim se daljnjem pozitivnom razvoju i vašem daljnjem doprinosu u održavanju ovakvih bliskih veza između naših zemalja i ljudi“, u svom govoru istaknuo je Thomas Eberhard Schultze, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u RH.

Lufthansin zrakoplov tipa Boeing 727 “Würzburg” prvi put je sletio u Zagreb 25. kolovoza 1967., na redovnom letu iz Frankfurta. U istom je razdoblju aviokompanija otvorila i drugu destinaciju u regiji – Beograd, gdje se također obilježava 50 godina poslovanja. Šest mjeseci ranije, Lufthansa je otvorila lokalni ured u Zagrebu, koji ne prestaje bilježiti uspjehe. Od prvog leta, ova zrakoplovna tvrtka je nastavila povećavati broj destinacija iz regije te razinu kvalitete usluge, a i duge zrakoplovne tvrtke iz Lufthansa Grupe su počele letjeti iz Zagreba.  

Uz to, Lufthansa Grupa je proglasila 2017. godinu godinom digitalizacije te će uložiti 500 milijuna eura u proces digitalizacije do 2020. godine. Rezultat ove inicijative su mnogi projekti koji se pokreću u tvrtki, s ciljem poboljšanja usluga te individualiziranja komunikacije s putnicima. Tako se, među ostalima, ističu e-novine i magazini (ejournal), chatbot Mildred te FlyNet, koji omogućuje putnicima povezivanje na Internet tijekom leta, a trenutno se uvodi na sve zrakoplove tipa Airbus A320.

Foto galerija:

[widgetkit id=”38″ name=”Lufthansa ZAG 50 godina”] 

Foto: MZLZ & Karlo Mudri (ZAG/08.2017)

Odgovori