Lufthansa predstavila nove premium razrede za svoje long haul zrakoplove

 

Lufthansa je predstavila nove putničke kabine u premium razredima na long haul zrakoplovima, pod nazivom projekta „Allegris”. Putnici u ekonomskom, premium ekonomskom, poslovnom i prvom razredu imat će novi doživljaj putovanja.

U prvom razredu putnici će putovati u odjeljcima koji su odijeljeni od ostalog dijela kabine zidovima koji su visoki gotovo do stropa zrakoplova kako bi se povećala privatnost. Sjedalo će biti široko gotovo jedan metar, a može se pretvoriti u krevet. Sva sjedala su orijentirana u smjeru leta. Uz mnoge pretince za prtljagu, svaki odjeljak ima i ormar za odjeću. Objedovanje je moguće u paru uz više opcija sjedenja. Zasloni sustava za zabavu tijekom leta široki su skoro kao i sam odjeljak.

 

U poslovnom razredu putnici će također imati svoj osobni odjeljak koji će se moći zatvoriti vratima te time povećati privatnost. Zidovi odjeljka će biti najmanje 114 centimetara visoki. Sva sjedala u poslovnom razredu imaju izravni izlaz prema prolazu. Zaslon sustava za zabavu ima dijagonalu od 17 inča, te svaki odjeljak ima i svoju garderobu. Sjedalo će se moći pretvoriti u krevet dužine 2 metra. Bit će omogućeno i bežično punjenje mobilnih uređaja, a postoje i priključci za osobne uređaje.

 

U ekonomskom razredu putnici će imati mogućnost rezerviranja sjedala u prvom redu gdje je puno veći prostor za noge. Nakon uspjeha testa s kaučem gdje se tri sjedala pretvaraju u udoban krevet, Lufthansa će nastaviti nuditi tu uslugu i dalje. Ta će sjedala imati i odmorišta za noge koja će se moći izravnati u horizontalni položaj te tako povećati površinu ležaja za 40 %. Putnici će dobiti i madrac koji će staviti na ležaj za udobnije ležanje. Dodatna usluga u ekonomskom razredu je i rezervacija susjednog sjedala kako bi putnici mogli imati veću privatnost i udobnost.

 

Premium ekonomski razred je već predstavljen u Swissovoj putničkoj kabini početkom 2022. Sjedala u toj kabini su integrirana u „školjku”, te prilikom povećanja nagiba naslona sjedalo neće smetati putniku iza. Bit će opremljena izvlačnim odmorištima za noge. Putnici će moći uživati u zaslonima od 15,6 inča.

 

Više od 100 Lufthansinih zrakoplova će ući u projekt „Allegris” te će dobiti novu putničku kabinu. U to će ući zrakoplovi Boeing 777-9, Boeing 787-9 i Airbus A350. Zrakoplovi koji su trenutačno u floti, poput Boeinga 747-8, također će dobiti novu putničku kabinu. S tim projektom Lufthansa će ugraditi više od 30.000 novih putničkih sjedala. Do 2025. Lufthansa će investirati oko 2,5 milijarde eura u nove putničke kabine, te u cjelokupni proces putovanja, od same rezervacije pa do dolaska na konačno odredište.

Lufthansa već i nudi novi poslovni razred u pojedinim zrakoplovima, poput zrakoplova Boeing 787-9 i četiri zrakoplova Airbus A350 koji su isporučeni u zadnjih nekoliko mjeseci. Sva sjedala imaju izravan izlaz u prolaz i mogućnost pretvaranja sjedala u krevet. Iduća 4 zrakoplova Boeing 787-9 s novim poslovnim razredom stići će u flotu u idućim tjednima.

Odgovori