LOT će u flotu uvesti Embraere E195-E2

LOT Polish Airlines će u svoju flotu uvesti Embraere E195-E2, zrakoplove nove generacije, kako bi povećao operativnu fleksibilnost i povećao mreže odredišta. Nabavit će tri zrakoplova Embraer E195-E2 putem leasing kuće Azorra. Zrakoplovi troše oko 25 % manje goriva u odnosu na prethodnu generaciju Embraera.

Prvi zrakoplov u flotu stiže do kraja srpnja, a preostala dva će biti isporučena u trećem kvartalu 2024.

Embraeri E2 su savršeni zrakoplovi za LOT jer već ima Embraere u svojoj floti, te će tranzicija pilota i kabinskog osoblja s postojećih na nove zrakoplove trajati samo nekoliko dana. Zrakoplovi će putnicima pružiti udobnost i, ono najvažnije, nema sjedala u sredini.

LOT će u svojim novim Embraerima konfigurirati putničku kabinu sa 136 sjedala u jednom razredu.

Svoj prvi Embraer ovaj je prijevoznik dobio 2004. godine, a prvi let je bio 17. 3. 2004. na relaciji Varšava – Beč zrakoplovom E170. Ujedno je bio i prvi operator E-Jet-ova. Nedavno je isporučen tisuću osamstoti zrakoplov iz E-Jet programa.

Danas LOT ima flotu od 43 zrakoplova iz E-Jet serije te je po njihovom broju jedan od najvećih prijevoznika u Europi. Cijela flota je preletjela 850 milijuna kilometara na preko 1,4 milijuna sati leta, pri čemu je prevezeno preko 60 milijuna putnika.

Odgovori