Limitless Airways ugašen

Hrvatski Limitless Airways odustao od poslovanja u zračnom prometu i ugašen je

Hrvatski charterski zrakoplovni prijevoznik Limitless Airways (LIM), sa sjedištem u Rijeci, krajem protekle godine odlučio je zatvoriti svoja vrata i ugasiti svoje poslovanje u zračnom prijevozu. Prema aktualnom popisu zračnih prijevoznika sa AOC (Air Operator Certificate) u Hrvatskoj Limitless Airways više nije na popisu. Jedini zrakoplov u njihovoj floti tipa Airbus A320, sa registarskom oznakom 9A-SLA, od milja zvani “Slaviša” se aktualno nalazi u Monastiru u Tunisu i očekuje svoju buduću sudbinu. 

Limitless Airways osnovan je prije 2 godine, kao charterski prijevoznik usko vezan uz švedsku turističku agenciju Scandjet, te mu je glavno poslovanje bilo u operacijama charter letova upravo za Scandjet iz desetak raznih skandinavskih odredišta prema Rijeci. S prometom je počelo od svibnja 2015. godine. Prošlogodišnje proširenje s charter linijama iz Švedske prema Splitu i Dubrovniku nije ostvareno, a umjesto toga Limitless Airways je postigao ugovor sa francuskim turističkim agencijama za preuzimanje charter linija, koje je prije svog propadanja početkom prošle godine, operirao francuski zrakoplovni prijevoznik Air Méditerrannée (ML/BIE). Izvan sezone sa vlastitim ugovorenim charter linijama iznajmljivali su zrakoplov drugim zrakoplovnim prijevoznicima kao što su bili latvijski Smartlynx (6Y/ART), češki Travel Service (QS/TVS) i drugi. Sudeći prema obimu operacijama ne može se reći da je Limitless Airways bez posla, ali ipak je odlučio prekinuti svoje poslovanje. 

Zračna luka Rijeka ipak neće ostati bez charter linija iz Scandinavije, koje je organizirala švedska turistička agencija Scandjet. Oni su u ponudi i za ljetnu sezonu 2017. godine, ali aktualno nije poznato, koji zračni prijevoznik će operirati te charter letove. 

Foto: Avioradar (ZAG)

Odgovori