LEVEL – nova aviokompanija u Europi

Članovi IAG grupe: British, Iberia, Aer Lingus i Vueling dobivaju novog člana u svoju obitelj. To je nova “longhaul” niskotarifna aviokompanija “LEVEL”.

Sa tom novom aviokompanijom IAG grupa (International Airlines Group)  želi se pozicionirati na Europskom longhaul tržištu. Barcelonu su odabrali kao svoju prvu bazu unutar Europe. Barcelona je ujedno i baza njihove sestrinske kompanije Vueling, te će se omogućavati konekcije između te dvije aviokompanije. Time će i putnici iz Hrvatske imati priliku preko Barcelone letjeti na destinacije na koje će letjeti LEVEL.

U svojoj floti će imati Airbuse A330, sa Iberijinim posadama. LEVEL-ov A330 će biti opremljen sa 314 sjedala, podijeljenih u dvije klase: premium economy sa 21 sjedalom i 293 sjedala u economy klasi. 

Destinacije koje će se otvoriti iz Barcelone su Los Angeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana. Promotivne cijene karata će iznositi od 99 EUR/149 USD po smjeru. Putnici u premium ekonomskoj klasi će imati besplatnu prtljagu i hranu, dok će se u ekonomskoj klasi za hranu i prtljagu morati nadoplatiti. Internet konekcija će biti dostupna uz plaćanje.

Prvi letovi bi trebali započeti u lipnju 2017. 

Foto: IAG group

Odgovori