Let OU/CTN664 preusmjeren na Rim nakon što je MZLZ odbila prihvat

Zrakoplov je morao u Rim jer zračna luka Zagreb “nema dovoljno ljudi” za prihvat!

Zrakoplov Croatia Airlinesa Airbus A320 reg.9A-CTJ na letu iz Zagreba prema Dubrovniku, zbog jake bure ušao je u holding iznad točke NERRA gdje je neko vrijeme čekao smirivanje situacije.

Kako su udari prelazili 40 čvorova, posada je planirala povratak u Zagreb koji je bio alternacija ali ih je, kako doznaje Avioradar, zračna luka Zagreb – Franjo Tuđman odbila uz obrazloženje da “nemaju dovoljno ljudi za prihvat zrakoplova”.

Posada je potom let preusmjerila na zračnu luku Leonardo da Vinci Fiumicino u Rimu gdje je sletjela oko 1 sat poslije ponoći.

U ovim trenutcima ne raspolažemo informacijama kada će putnici konačno doći na odredište i hoće li “duty time” posade to dozvoliti prije jutra. Croatia Airlines u Rimu nema zamjensku posadu što bi bio slučaj da su sletjeli na originalnu alternaciju, Zagreb.

U svakom slučaju, dobili su besplatan posjet Rimu kojem se, vjerujemo, ne vesele baš.

Napominjemo da je prema AIP-u (Aeronautical Information Publication) radno vrijeme zračne luke Zagreb 24 sata. 

Update: Zračna luka Zagreb nije našla za potrebno da nam se javi povodom našeg upita koji smo poslali još noćas, ali su se javili portalu Index.hr

“Zahvaljujemo na upitu, provjeriti ćemo sve informacije vezane za događaj i dati službenu informaciju u ponedjeljak”, stoji u odgovoru MZLZ-a na upit Indexa.

CROATIA AIRLINES: Očitovanje o sinoćnjem preusmjeravanju OU664 u Rim

Foto: Flightradar24 – screenshot

Odgovori