Kako je mala sova Rocky dospjela na rep Frontierovog zrakoplova

 

Ovo je jedna vrlo zanimljiva priča o maloj sovi koja je nazvana Rocky. Svima je poznato božićno drvce koje se postavlja ispred Rockefeller centra u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama. To je jedan od najpoznatijih simbola nadolazećih blagdana u SAD,-u možemo reći i vrlo poznat diljem svijeta, a najveći događaj povezan s tim drvcem je ceremonija paljenje lampica.

Ove godine kada su postavljali to drvce, otkrili su kako se u njemu nalazi mala sova. Priča se vrlo brzo raširila te je odmah pokrenuta akcija spašavanja. Sova je odvedena u centar za životinje Ravensbeard Wildlife Center u New Yorku kako bi se rehabilitirala. Puštena je u prirodu nekoliko dana kasnije.

Niskotarifni prijevoznik Frontier Airlines objavio je kako će sova Rocky koja je mnoge dirnula u srce, krasiti rep njegovog novog zrakoplova Airbus A320neo koji će biti isporučen 2021. godine. Tako će se Rocky pridružiti mnogim ostalim životinjama koje krase repove Frontierovih zrakoplova, od kojih su mnoge vrlo rijetke i ugrožene. Neke od tih životinja su sivi vuk, zelena kornjača, medvjed, itd.

Tyri Squyres, podpredsjednik odjela za marketing Frontier Airlinesa, rekao je: “Mi uvijek tražimo nove ideje za bojanje repova naših zrakoplova. Kad smo čuli za priču o Rockyu, odmah smo pomislili kako bi ta mala neustrašiva sova mogla krasiti rep našeg zrakoplova. Rocky će tako ostati zapamćen u godinama koje dolaze i pričati priču tisućama putnika koji će letjeti u tom našem zrakoplovu.”

Odgovori