Jet2: Veći zrakoplov iz Dubrovnika za Birmingham

Britanski zrakoplovni prijevoznik Jet2 (LS/EXS) protekle 2 godine uzimao je u najam zrakoplove Airbus A321 kako bi pokrio pojačani promet tijekom ljetne sezone. Tako će i ove godine uzeti u najam zrakoplove Airbus A321 koji će ove godine imati bazu na zračnoj luci Stansted u Londonu i u Birminghamu

Za ljetni red letenja ove godine prvi put je najavljen unajmljeni Airbus A321 i na redovitoj liniji prema Hrvatskoj. Radi se o liniji Dubrovnik – Birmingham. Subotom će na ovoj liniji letjeti Airbus A321 umjesto zrakoplova Boeing 737-800 i to od 25. svibnja. Istovremeno, ova linija je za ovu godinu produžena u predsezoni za skoro 2 mjeseca u odnosu na prošlu, pa će prema tome početi s prometom već od 2. travnja. 

U rezervacijskim sustavima ne piše od koga će biti zrakoplovi Airbus A321 unajmljeni, ali u prošle dvije godine Jet2 uzimao je ove zrakoplove u najam od britanskog prijevoznika Titan Airways (ZT/AWC) (na slici) i latvijskog prijevoznika Smartlynx (6Y/LTC). Titan Airways ima 3 zrakoplova, dok Smartlynx ima 2 zrakoplova Airbus A321. 

Pročitajte još:

Image © Titan Airways

Odgovori