Jet2.com više ne zahtijeva nošenje maske na svojim letovima

 

Jet2.com je izmijenio svoja pravila za nošenje maski tijekom putovanja. Na nekim letovima više ne postoji obaveza nošenja maski.

Ovo su informacije na njima često postavljana pitanja:

 

Putovanja iz Engleske i Sjeverne Irske

Više nije zakonski nužno nositi masku unutar zračnih luka i unutar zrakoplova Jet2.com-a, ali vlada Ujedinjenog Kraljevstva i dalje preporučuje nošenje maski u tim prostorima. No, prilikom dolaska na odredište, potrebno je opet nositi masku.

 

Putovanja iz i za Škotsku

Još uvijek je zakonska obaveza nošenje maski za sve osobe starije od 6 godina na škotskim zračnim lukama i tijekom leta iz ili prema tim zračnim lukama, bez obzira na cijepljenje.

Ako imate neke zdravstvene poteškoće i ne možete nositi maske tijekom putovanja, kontaktirajte Jet2.com kako bi se autoriziralo vaše putovanje, te ćete pritom morati predati medicinske dokaze kako bi se potvrdilo da ne morate nositi masku. Ukoliko putnik ne dobije autorizaciju od Jet2.com-a, neće mu biti dopušteno ukrcavanje u zrakoplov bez nošenja maske.

 

Moram li nositi masku na inozemnim odredištima?

Da, morate staviti masku čim izađete iz zrakoplova, unutar zračne luke i u prijevozu do Vašeg smještaja, bez obzira jeste li cijepljeni. Također, na Vašem odredištu mogu biti dodatni zahtjevi za nošenje maski na nekim mjestima, no to sve varira od odredišta do odredišta.

Odgovori