Izmjene poljskog LOTa u ljetnom redu letenja 2018 prema Hrvatskoj

Poljski nacionalni zrakoplovni prijevoznik LOT Polish Airlines (LO/LOT), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance donosi nekoliko izmjena u svom ljetnom redu letenja 2018. godine. Linija Pula – Varšava će imati jedan let tjedno manje. Linija je otvorena prošle godine s 2 leta tjedno subotom i nedjeljom, ali u 2018. godini ostaje samo jedan let tjedno nedjeljom. Linija Split – Varšava u 2018. godini nastavlja bez izmjena isto kao i prošle godine sa 2 leta tjedno svake srijede i nedjelje, ali letovi srijedom će početi mjesec dana ranije nego prošle godine, odnosno od 16. svibnja 2018. godine. Na ove dvije linije će letjeti zrakoplovi tipa Bombardier Q400 (na slici i videu).

Linija Zadar – Varšava ostaje sa 2 leta tjedno, ali pored letova subotom uvode se novi letovi srijedom umjesto nedjeljom. Istovremeno će subotom dolaziti veći zrakoplovi tipa Embraer ERJ-195 umjesto prošlogodišnjih manjih Bombardiera Q400. Linija Zagreb – Varšava se nakon zimskih smanjenih 8 letova tjedno vraća na 10 letova tjedno, kako je bilo u ljetnom redu letenja prošle godine. Za Zagreb su najavljeni zrakoplovi tipa Embraer ERJ-175

Već ranije smo na Avioradaru najavili novu liniju LOTa za Hrvatsku iz Varšave za Dubrovnik, koja je 5. linijom poljskog zrakoplovnog prijevoznika iz Varšave prema Hrvatskoj:

Poljski LOT dolazi u Dubrovnik s novom linijom iz Varšave

Foto i video: Eddy Meštrović (SPU/2013)

 

Odgovori