IndiGo Boeing 777 s nevjerojatnim brojem sjedala

 

IndiGo i Turkish Airlines odlučili du povećati svoju suradnju te su potpisali wet lease ugovor. Zbog povećane potražnje za prijevozom u Indiji, IndiGo će od Turkish Airlinesa iznajmiti Boeing 777-300ER koji će letjeti na ruti Delhi – Istanbul – Delhi. Ugovor će trajati najmanje jednu godinu. S letenjem su krenuli 1. 2. 2023.

Turkish Airlines je u početku operacija iznajmio zrakoplov kapaciteta 400 sjedala, odnosno 28 sjedala u poslovnom razredu i 372 sjedala u ekonomskom. U flotu će uvesti zrakoplov Boeing 777-300ER većeg kapaciteta s čak 531 sjedalom, od kojih je svega 7 u poslovnom razredu, a 524 u ekonomskom kojeg će iznajmljivati IndiGou. Očekuje se iznajmljivanje i dodatnog zrakoplova Boeing 777-300ER istog kapaciteta koji će letjeti na ruti Mumbai – Istanbul – Mumbai.

U dogovoru zračnih prijevoznika, Turkish Airlines će prodavati karte za poslovni i ekonomski razred dok će IndiGo prodavati samo karte za ekonomski. Razlog takvog dogovora je što IndiGo nema poslovni razred u svojim zrakoplovima te  da ne komplicira svoje poslovne procese. Isto tako, u poslovnom razredu će biti Turkishevo kabinsko osoblje dok će u ekonomskom biti IndiGoovo.

Odgovori