In Memoriam : ZLATAN RADIĆ – RICO

“Jednom kada osjetiš letenje, hodaćeš zemljom očiju uprtih u nebo. Tamo gde si bio i tamo gdje se želiš vratiti.” – Leonardo da Vinci

 
Molim te reci mi da nije istina! Čuo sam da je umro Rico! To nije moguće…

Tako je u subotu, 16.rujna 2017. započinjala svaka komunikacija među prijateljima, poznanicima iz zrakoplovstva, zaljubljenicima u letenje. Nakon potvrde tužne vijesti, još onako u nevjerici, potekle su suze.

U razgovorima koji su tada uslijedili svatko se prisjetio neke zgode ili anegedote vezane uz Ricu. I osmjeh pomiješan sa suzama vratio se svima na lice.

Uvijek vedar, nasmijan, spreman na šalu. Tu je vedrinu zarazno prenosio na okolinu, naprosto sa njime u blizini niste mogli imati loš dan. Svaki radni dan, i onaj najteži začinio je nekim vicom.

Bio je divan suprug i otac petoro djece.

 

Capt. Zlatan Radić, za prijatelje i kolege Rico, rođen je 25.siječnja 1959. godine u Osijeku. Profesionalnu karijeru započeo je u Aviogenexu. U Croatia Airlines zapošljava se odmah po osnutku, gdje ostaje do 2007.

Kao kapetan instruktor na A320 karijeru je nastavio na drugim kontinentima. Nakon kratkog boravka u Indiji, u kompaniji Go Airlines, odlazi u Hong Kong Airlines.

Iznenadna smrt zatekla ga je na školovanju za kapetana za A350 u Hong Kongu.

 
“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.” 
― Leonardo da Vinci

 

Foto: Obiteljski album (uz dopuštenje)

Odgovori