Ideja za jednodnevni izlet: Croatiom Airlines na Brač

 

Mi koji živimo u kontinentalnom dijelu Hrvatske, pogotovo oko Zagreba, znamo što znače jednodnevni izleti na more u ljetnoj sezoni. Mnogo autobusa vikendima hrli ranim jutrom na more, ostavljajući kupače na potezu od Opatijske rivijere, Krka, pa sve do Novog Vinodolskog. Predvečer je povratak i tako to ide u krug svaki vikend kroz sezonu. Putnika ima mnogo jer im je to prihvatljiv i povoljan način odlaska na more.

Odlazak zrakoplovom na jednodnevni izlet na more zvuči pomalo ludo, no ove godine u ljetnom redu letenja Croatia Airlines ima idealno posložen red letenja za takav izlet. Ovdje se mora napomenuti kako zrakoplov neće zapeti u gužvi na Lučkom, Bosiljevu, Karlovcu ili Krčkom mostu kao što zapinju autobusi. Odredište je ni više ni manje nego Brač. Zračna luka na Braču nalazi se u blizini Bola i jedne od najljepših plaža u Hrvatskoj – Zlatnog rata. Samo si zamislite kako vam netko priča o odlasku u subotu na jednodnevni izlet na Krk, a vi njemu udarite kontru i kažete kako idete na jednodnevni izlet na Brač zrakoplovom. Siguran sam kako će biti jako puno pitanja, možda i malo zavisti, još pogotovo kad kažete kako idete zrakoplovom. Samo si zamislite koliko bi reakcija dobili na društvenim mrežama za jedan takav izlet.

 

No, sada idemo dati neke pojedinosti: let je subotom, dakle u idealan dan. Ne morate uzimati godišnji, nakon cjelodnevnog izleta imate cijelu nedjelju za odmor kako bi došli odmorni na posao u ponedjeljak, ali prepuni dojmova. Neka malo kolegama na poslu rastu zazubice kad im budete prepričavati dogodovštine koje su se dogodile tijekom vidkenda.

Polazak zrakoplova iz Zagreba za Brač je u 8 sati, a planirani dolazak na Brač je u 8:50. Ugrubo, možemo reći kako u 9:30 već pijete kavu u Bolu. Zatim pada prvi kupanac, pa možda kakav ručak u nekom od restorana. Sad je vrijeme za ubiti oko u šumici pored plaže. Poslijepodne još odrađujete kupanje i uživanje na plaži do zalaska sunca. Tada odlazite u samo mjesto Bol i popijete neko piće, prošećete uz more i pomalo treba krenuti prema zračnoj luci.

 

U 23:20 je polijetanje zrakoplova iz Brača za Zagreb. U Zagrebu ste deset minuta nakon ponoći. Kroz pola sata do sat ste kod kuće, odlučite raspremati stvari kasnije u nedjelju, samo se ubacite u krevet i zaspite.

Na Braču imate efektivno barem 12 sati vremena za kupanje, uživanje u hrani u nekom restoranu ili uz neko piće u nekom kafiću.

Red letenja:

  • 08:00 – 08:50 Zagreb – Brač (subotom)
  • 23:20 – 00:10 Brač – Zagreb (subotom)

Sada dolazimo do onog dijela koji će možda odbiti dio onih koji su se jako zainteresirali, a to je cijena. Možda bi Croatia Airlines mogla pokušati popuniti svoju kabinu s tim jednodnevnim kupačima po nekoj promotivnoj cijeni. Nećemo sada o tome kolika bi trebala biti cijena, to neka određuju oni koji su za to zaduženi. No, svakako bi ta cijena trebala biti privlačna kako bi se potaknulo ljude odlučiti se za takav potez i odu na Brač na jednodnevno kupanje, a Croatia Airlines je uspjela popuniti putničku kabinu zrakoplova.

U cijenu karte je uključena ručna prtljaga težine do 8 kilograma i dodatni manji komad ručne prtljage poput ženske torbe ili torbe za laptop. Dakle, za jedan dan na plaži imate i više nego dovoljnu količinu prtljage.

Cijene za 8 mjesec su sljedeće (cijene su pregledavane na stranicama Croatia Airlinesa 30.7.2023.):

  • 12. 8. 2023. – 167 EUR
  • 19. 8. 2023. – 162 EUR
  • 26. 8. 2023. – 178 EUR
  • 2. 9. 2023. – 146 EUR
  • 9. 9. 2023. – 156 EUR
  • 16. 9. 2023. – 148 EUR
  • 23. 9. 2023. – 131 EUR
  • 30. 9. 2023. – 140 EUR

Možda se netko i odluči za jednodnevni izlet na Brač. Tko ode, slobodno neka nam se javi i pošalje koju fotografiju ili tekst pa ćemo isto i objaviti.

 

Odgovori