Icelandair ima novo bojanje zrakoplova

 

Icelandair je u 2022. donio novu odluku: imat će novo bojanje svojih zrakoplova. Nove boje su preuzete iz islandske prirode, uključujući i polarnu svjetlost.

Zadnji put je bojanje potpuno promijenjeno 2006., te će se sad osvježiti cijeli Icelandair brend. U zadnjih godinu dana Icelandair je istraživao i isprobavao razne inačice bojanja, no sad je odlučio i želi s njime pronositi duh Islanda po cijelom svijetu.

Prvi zrakoplov obojan u novo bojenja je Boeing 737 MAX 8 koji nosi naziv Jökulsárlón prema poznatoj islandskoj laguni glečera, te ima registraciju FF-ICE. Zakoplov je obojan sredinom siječnja ove godine u gradu Norwichu u Ujedinjenom Kraljevstvu, te je sletio u zračnu luku Keflavik u petak, 28. 1. 2022.

 

Icelandair planira do kraja veljače imati pet Boeinga 737 MAX u novim bojama. Bojanje preostalih zrakoplova obavit će se ovisno o planu održavanja svakog pojedinog zrakoplova.

Čak pet različitih inačica bojanja naći će se na zrakoplovima Icelandaira (svjetloplava, ružičasta, nebesko plava, žuta i zelena), a svaka boja će predstavljati različite fenomene islandske prirode. Prvi zrakoplov će imati nebesko plavo bojanje.

Objašnjenja novih Icelandairovih boja:

  • ponoćno plava boja je dio islandske baštine, te pozadinska boja rasplesanog polarnog svjetla
  • snježno bijela boja predstavlja islandske glečere
  • svjetloplava boja predstavlja sjevernu svjetlost
  • ružičasta predstavlja kolektivnu stvaralačku moć Islanda i djelić izlaska sunca
  • nebesko plava je boja islandskog ljetnog neba punog svjetlosti
  • zlatno žuta boja predstavlja sunce koje se održava na vodopadima, glečerima, pa čak i krčkajuće magme
  • zelena predstavlja život koji se može naći i nakon najtežih događaja u prirodi

Odgovori