Iberia pojačava linije iz Madrida za Hrvatsku

Španjolski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Iberia (IB/IBE) član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika OneWorld u ljetnom redu letenja za 2018. godinu će pojačati sve tri svoje linije iz Madrida za Hrvatsku. Linija Dubrovnik – Madrid će početi s prometom već od 24. ožujka 2018. godine, odnosno 2 tjedna ranije u odnosu na prošlu godinu. Linija će početi sa 2 leta tjedno subotom i nedjeljom i do srca sezone u kolovozu 2018. godine će biti pojačana na čak 14 letova tjedno, odnosno dva puta dnevno. Prošle godine je u srcu sezone bilo najviše 10 letova tjedno, što znači 4 leta tjedno više nego prošle godine. 

Linija Split – Madrid počinje s prometom mjesec i pol dana ranije nego prošle godine, odnosno od 1. lipnja 2018. godine sa dva leta tjedno srijedom i petkom a do srca sezone u kolovozu 2018. godine će imati 7 letova tjedno, odnosno svaki dan. U odnosu na prošlu godinu kada su bila 4 leta tjedno u srcu sezone to znači 3 leta tjedno više.

I linija Zagreb – Madrid će početi s operacijama mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, odnosno od 4. svibnja 2018. godine sa dva leta tjedno petkom i nedjeljom. U srcu sezone će se ova linija pojačati na čak 8 letova tjedno, odnosno svaki dan s tim da će četvrtkom biti dva dolaska. To znači 3 leta tjedno više u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo 5 letova tjedno.

Na sve tri linije će letjeti zrakoplovi Airbus A321 (na slici), Airbus 320 ili Airbus A319. Red letenja pokazuje samo najavljene operacije u srcu sezone u kolovozu 2018. 

Foto: Avioradar K.M. (ZAG)

Odgovori