HACZ: MZLZ nije osigurao prihvat OU/CTN664

Nakon provedene istrage HACZ je objavila da zračna luka Zagreb nije prihvatila zrakoplov Croatia Airlinesa. 

HACZ na svojim je stranicama objavila da je provela istragu u slučaju preusmjeravanja leta OU/CTN o kojem je Avioradar prvi izvijestio a ostali mediji prenijeli. 

Let OU/CTN664 preusmjeren na Rim nakon što je MZLZ odbila prihvat

Unatoč osporavanju po medijima proteklih dana, ipak se pokazalo da je naš prvi izvještaj bio točan. Objavu HACZ prenosimo u cijelosti: 

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo provela je istragu vezano uz slijetanje zrakoplova zračnog prijevoznika Croatia Airlines na letu OU664 Zagreb-Dubrovnik na aerodrom Fiumicino u Rimu dana 17. lipnja 2017. godine.

“Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja nesporno je da MZLZ nije, na upit zračnog prijevoznika Croatia Airlines, jasno i nedvojbeno potvrdio da je u mogućnosti prihvatiti predmetni zrakoplov na Zračnoj luci Franjo Tuđman, čime nije bio osiguran prihvat zrakoplova, putnika i prtljage za vrijeme otvorenosti Zračne luke, a što je u suprotnosti s člankom 39. stavkom 1. i stavkom 4. Zakona o zračnom prometu (Narodne novine, broj 69/09, 84/11, 54/13, 127/13 i 92/14).
Slijedom navedenog, Agencija će postupiti u skladu sa Zakonom utvrđenim ovlastima, a u interesu neometanog i objektivnog vođenja daljnjih postupaka, o utvrđenim činjenicama kao i detaljima provedenog postupka nismo u mogućnosti javno istupati.”

Foto: AP Avioradar

Odgovori