Hawaiian Airlines ukida ‘Ohana by Hawaiian

 

Hawaiian Airlines je objavio kako njihova tvrtka kći ‘Ohana by Hawaiian neće nastaviti letjeti na rutama između Honolulua i otoka Moloka‘i i Lāna‘i.

Teretni prijevoz zrakoplovima ATR72 je prekinut u studenome 2020., dok je putnički prijevoz zrakoplovom ATR42 obustavljen u siječnju. Ogromno smanjenje putovanja putnika između havajskih otoka zbog pandemije koronavirusa vodilo je do otkazivanja putničkih i teretnih letova. Hawaiian je zbog tih razloga odlučio trajno ukinuti tvrtku kćer.

Ohana by Hawaiian nije imala svoje pilote, kabinsko osoblje i mehaničare, već je imala ugovor sa zračnim prijevoznikom Empire Airlines koji joj je ustupao svoje zaposlenike. U svojem vrhuncu, Empire Airlines na Havajima je imao 82 zaposlenika (piloti, kabinsko osoblje i mehaničari), te 15 u svojem središtu u Idahu. Svih 97 zaposlenika je radilo na operacijama Ohane.

Worldwide Flight Services je kao vanjski suradnik ‘Ohane pružao usluge prihvata i otpreme zrakoplova sa svojih 28 zaposlenika, dok su sve ostale poslove obavljali zaposlenici Hawaiiana koji će biti premješteni u druge odjele tvrtke.

Hawaiian je započeo premještanje ATR flote s Havaja na kontinentalni dio Sjedinjenih Američkih Država kako bi te zrakoplove dugotrajno parkirao i eventualno prodao.

Letove ‘Ohana by Hawaiian pokrenuo je tijekom proljeća 2014., dok su letovi teretnim zrakoplovima započeli 2018.

Odgovori