Godina dana kasnije: obljetnica preseljenja na Novi putnički terminal

Na današnji dan prije točno godnu dana, let Croatia Airlinesa OU660 za Dubrovnik označio je dugoočekivani početak redovitih operacija s novog putničkog terminala (NPT) Zračne luke Zagreb. Noćnom preseljenju i jutarnjem svečanom otvaranju prethodilo je nekoliko mjeseci funkcionalnih testova, prvotno s praznim zrakoplovima izvan prometa, a potom i odabranim redovitim letovima i stvarnim putnicima.

U svom trenutačnom obliku, stajanka novog terminala – službeno nazvana Apron East – ima 15 mogućih parkirnih pozicija (oznaka E1 do E11, s višestrukim pozicijama E5/E5R, E8/E8L/E8R i E10/E10R) koje mogu istovremeno primiti do 12 zrakoplova. Osam zračnih mostova može prihvatiti većinu mlaznih zrakoplova srednjeg doleta, dok mostovi na pozicijama E5R i E8 mogu opslužiti i široktrupne zrakoplove poput Boinga 777 te Airbusa A330. Osim same terminalne zgrade i stajanke, gradnja NPT-a je za sobom povukla i uvođenje dodatnih (jednosmjernih) rulnica, G/Golf za ulazak na stajanku, H/Hotel za izlazak i MC/Mike Charlie za kretanje duž nje.

Iako je s ovim glavnina prometa napustila staru stajanku (preimenovanu u Apron West), ona se i dalje redovito koristi, prvenstveno za teretne zrakoplove, ali i za dugoročno stajanje te prihvaćanje viška prometa tijekom vršnih opterećenja i manjka mjesta na Apron East. Na staroj stajanci je također utvrđeno i novo namjensko područje za odleđivanje mlaznih zrakoplova (remote de-icing position). Ono se nalazi na parkirnim pozicijama 3, 4 i 5. Stara putnička zgrada, pak, više nije u uporabi, izuzev terminala općeg zrakoplovstva koji opslužuje putnike i posade lakih i poslovnih zrakoplova (koji i dalje koriste svoje tradicionalno područje na jugozapadu stajanke).

I dok je put od 28. ožujka 2017. do 28. ožujka 2018. bio prilično turbulentan, Zračna luka Zagreb je “na leđima” NPT ipak zabilježila nekoliko značajnih prekretnica, poput broja od tri milijuna putnika godišnje i pokretanja prve redovite cjelogodišnje linije širokotrupnim zrakoplovom. Bliska budućnost, pak, donosi i uvođenje Advanced Surface Movement Guidance and Control System (A-SMGCS), radarske stanice kratkog dometa, kojom se u uvjetima smanjene vidljivosti (tj. tijekom notornih zagrebačkih magli) može sigurnije i učinkovitije upravljati tokom zrakoplova i vozila na zemlji. U trenutku pisanja ovog teksta, sustav je već ušao u testnu fazu (sa 1. ožujka) za koju se očekuje da će trajati nekoliko mjeseci.

Natrag u samim počecima, pak, autor teksta je imao priliku iskusiti dio operacija baš na prvi dan NPT-a te putem uloviti i nekoliko zanimljivih kadrova…

Sve vrste zrakoplova Croatia Airlinesa na tzv. “kontaktnim pozicijama” (odnosno pozicijama s mostovima) na prvi radni dan NPT-a.
Iako turbopropi i neki regionalni mlažnjaci (poput CRJ serije) ne mogu koristiti vrstu zračnih mostova koja se nalazi na NPT, i dalje mogu koristiti same parkirne pozicije, pri čemu putnici od i do zrakoplova dolaze pješice ili autobusima. Na prekrasan sunčan dan kakav je bio 28. ožujka, niti jedno nije bilo problem.
Karakteristika svih pozicija na Apron East je potreba za tzv. “pushback” – odnosno, manevriranjem zrakoplova unazad izvan pozicije pomoću zemaljskih vozila. Na Apron West su pak sve pozicije “taxi out“, s kojih zrakoplovi izlaze pod vlastitim pogonom.
Parkirne pozicije E1 do E8 dodatno su opremljene i sustavom koji posadama pruža pomoć u manevriranju po smjeru i udaljenosti prilikom ulaska na poziciju (i, kod mlaznih zrakoplova, zaustavljanjem na prikladnom mjestu za spajanje zračnog mosta) – Visual Guidance Docking System (VGDS). Za razliku od sličnih sustava na većim europskim zračnim lukama koje koriste potpuno autonomne laserske modele s digitalnim prikazom podataka, FMT Airpark koji se koristi ovdje pruža samo jednostavno optičko navođenje po smjeru, a za mjerenje udaljenosti jednostavan semafor kojim upravlja zemaljski operater na samoj poziciji.
Terminal duhova. S prelaskom svih operacija na NPT, stara putnička zgrada je 28. ožujka ostavljala krajnje neobičan dojam.
Panoramski pogled na prazan Apron East i sam NPT.

VIDEO: pushback sa pozicije E4 na prvi dan operacija, s pogledom na cijeli NPT

VIDEO: dolazak na poziciju E1 koristeći FMT Airpart VGDS

Zračna luka Zagreb povodom godišnjice:

Zračna luka Franjo Tuđman u srijedu, 28. ožujka ove godine obilježava prvu obljetnicu od otvorenja novog putničkog terminala. Nakon opsežnih priprema, tijekom noći sa 27. na 28. ožujka 2017. godine cjelokupan promet preseljen je sa starog na novi putnički terminal i u ranim jutarnjim satima, prvim letom Croatia Airlinesa za Dubrovnik, novi putnički terminal otvoren je za promet.

 
U proteklih godinu dana, zračna luka Franjo Tuđman je u novoj infrastrukturi zabilježila niz rekorda: u prometu putnika i tereta, dolasku novih zrakoplovnih kompanija, otvaranju novih linija i destinacija, te sjajne rezultate u istraživanjima zadovoljstva putnika.
 
Zagreb je izravnim letovima povezan sa novih devet destinacija, povećan je broj linija na već postojećim destinacijama, a poseban iskorak u novoj infrastrukturi bio je dolazak Emiratesa na izravnoj liniji za Dubai.  
 
U segmentu prometa putnika, Zračna luka Franjo Tuđman od otvorenja novog putničkog terminala bilježi dvoznamenkasti kumulativni rast, krajem 2017. po prvi put je zabilježen tri milijunti putnik, a godina je zaključena sa 3,1 milijun putnika. Trend rasta prometa putnika nastavljen je i u prva tri mjeseca 2018. godine, u kojem razdoblju je zabilježeno povećanje prometa putnika od 12%.
 
Pozitivne prometne rezultate prate i pozitivni rezultati istraživanja zadovoljstva putnika uslugama zračne luke. Tako je zračna luka Franjo Tuđman u redovitom, globalnom istraživanju zadovoljstva putnika ASQ (Airport Service Quality) koje provodi svjetsko udruženje zračnih luka ACI (Airport Council International – World) osvojila nagradu u kategoriji Zračna luka s najvećim unapređenjem u 2017. godini u Europi – Most Improved Airport in Europe.
 
Upravo započetim ljetnim redom letenja, očekuje se nastavak pozitivnih trendova. Dolazak u Zagreb najavile su dvije nove zrakoplovne kompanije – grčki nacionalni prijevoznik Aegean Airlines koji će Zagreb po prvi put izravno povezivati s Atenom tri puta tjedno te kanadski nacionalni prijevoznik Air Canada koji otvara izravnu liniju za Toronto, četiri puta tjedno. Croatia Airlines će otvoriti dvije nove destinacije za Dublin i Mostar, dva puta tjedno, dok će Air Transat u Zagreb ove godine doći ranije i tako produžiti sezonu letova do Toronta za mjesec dana u odnosu na prošlu godinu. Ljetnom rastu prometa doprinijet će i povećanje kapaciteta naleta postojećih partnera poput španjolske Iberije koja je na svojim linijama za Madrid najavila povećanje broja letova.

Foto i video: Boran Pivčić

Odgovori