Flybe prekinuo operacije

 

Na dan 28. 1. 2023. Flybe je prekinuo sve letove iz i prema Ujedinjenom Kraljevstvu. Ti letovi neće biti ponovno uspostavljeni. Visoki sud u Ujedinjenom Kraljevstvu postavio je Davida Pikea i Mikea Pinka kao stečajne upravitelje.

 

Ako ste putnik Flybea ovo su informacije za vas:

Ako letite s Flybe-om danas ili u nekom drugom terminu, ne krećite prema zračnoj luci ako si niste organizirali alternativni let s nekim drugim zračnim prijevoznikom. Flybe nije u mogućnosti organizirati alternativne letove za svoje putnike već putnici to moraju napraviti sami.

Ako ste kupili karte preko drugog zračnog prijevoznika ili turističke agencije za letove s Flybeom, kontanktirajte ih kako bi vam pronašli alternativne letove ili vam pružili savjet u traženju povrata sredstava.

Idući zračni i željeznički prijevoznici su ponudili posebne cijene za Flybejeve putnike:

 

British Airways

Putnicima su ponuđene karte po cijeni od 50 funti / 60 eura plus pristojbe, ali na određenim rutama gdje su morali putovati s Flybeom.

Rute koje omogućuje British za putnike Fybea su London – Belfast, London – Newcastle i London – Amsterdam.

 

Ryanair

Ryanair nudi karte po cijeni od 29,99 funti kako bi pomogao putnicima Flybea u cijelom Ujedinjenom Kraljevstvu.

Putnici koji su trebali letjeti na otkazanim letovima Flybea, mogu putovati na jednom od Ryanairovih letova iz Belfasta, East Midlandsa, Manchestera i London Stansteda za cijenu od 29,99 funti naviše.

Te akcijske cijene se mogu platiti na web stranici Ryanaira.

easyJet

EasyJet nudi putnicima karte po cijeni od 49 funti za domaće rute, odnosno 79 funti za međunarodne letove što uključuje i predanu prtljagu težine do 15 kilograma. Kako bi ostvarili pravo na te cijene, putnici moraju pokazati svoju izvornu kartu za Flaybejev let. EasyJetova ponuda bit če dostupna do 10. 2. 2023.

 

Željeznički prijevoznici

LNER željeznički prijevoznik također se uključio u pomoć Flybeovim putnicima kojima su otkazani letovi. Putnici mogu putovati vlakovima LNER-a do svojih odredišta 28. i 29. siječnja i pritom moraju pokazati svoje otkazane karte.

Odgovori