Eurowings proširuje partnerstvo sa Smartwingsom

Eurowings potiče paneuropski rast u svojoj bazi u Pragu. Najveći njemački zrakoplovni prijevoznik za odmor intenzivira suradnju s vodećim češkim zrakoplovnim prijevoznikom Smartwings. Kao dio bilateralnog codeshare sporazuma, veze kojima upravlja Smartwings iz Praga sada se također mogu rezervirati pod kodovima letova Eurowingsa.
Prilikom pokretanja, codeshare suradnja između partnerskih zračnih prijevoznika uključuje letove u mediteransku metropolu Tel Aviv, u povijesni grad Valenciju u Španjolskoj, u Split na hrvatskoj dalmatinskoj obali i u Nicu na Côte d’Azur. U planu je postupno proširenje raspona ruta.

Klijenti Eurowingsa tako će imati koristi od šireg raspona izravnih veza iz glavnog grada Češke. Poveznice Eurowingsa iz Praga također će se nastaviti nuditi pod brojevima letova Smartwingsa i oglašavati putem smartwings.com i drugih kanala. Prva faza sporazuma o dijeljenju koda između dva zračna prijevoznika već je započela u ožujku 2022.

Eurowings se osvrće putovanjima na intenzivnu prvu polovicu ljeta 2023. iz svoje europske baze u Pragu. Samo u prvoj polovici godine Lufthansina podružnica zabilježila je oko 300.000 putnika i iz glavnog grada Češke. To znači da je vrijedni zračni prijevoznik uspio povećati broj putnika u Češkoj u prometnoj 2023. za više od 30 % u odnosu na prethodnu godinu.

Eurowings već povezuje češku prijestolnicu izravnim letovima s do 20 metropola i regija za odmor u Europi.

Prijevoznik sada ima tri zrakoplova Airbus A320 stacionirana u Pragu, uključujući lokalne posade. Letove obavlja Eurowings Europe, Eurowingsova pan-europska letna operacija.

Odgovori