Eurowings pojačava svoje operacije za Pulu

Njemački Eurowings značajno pojačava svoje operacije iz Njemačke za Pulu 

Njemački niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Eurowings (EW/EWG) u ljetnom redu letenja 2017. godine će značajno pojačati svoje operacije u Puli. Ukupno 6 linija će značajno produžiti ljetnu sezonu 2017 godine, uključujući i dvije potpuno nove linije, Pula – Düsseldorf, koju smo već najavili ranije, sa 2 rotacije tjedno, te liniju Pula – München sa 3 rotacije tjedno, koju smo ranije najavili u sklopu uvođenja novih linija Eurowingsa iz Münchena za Hrvatsku. Pojačanje na liniji Pula – Köln, također smo ranije najavili, sa 3 rotacije tjedno, umjesto 2 rotacije tjedno prošle godine. 

Pored već spomenutih novih linija i pojačanja i sve ostale linije su pojačane u vidu značajnog produženja sezone. Tako će linija Pula – Berlin (zračna luka Tegel), sa tri rotacije tjedno, svakog utorka, četvrtka i nedjelje, početi s prometom mjesec i pol ranije, te završiti s prometom mjesec i pol kasnije, odnosno od 18. svibnja do 26. listopada 2017. godine. Prema podacima Zračne luke Pula radi se o povećanju kapaciteta na ovoj liniji za 99%. Iz Berlina dolaze zrakoplovi tipa Airbus A319 (na slici), njemačkog niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Germanwingsa (4U/GWI).

Također linija Pula – Hamburg bilježi značajno povećanje kapaciteta za čak 431%, koja zadržava 2 leta tjedna, utorkom i subotom umjesto utorka i četvrtka prošle godine, ali počinje s prometom više od 2 mjeseca ranije i završava s prometom više od 2 mjeseca kasnije, odnosno od 30. travnja do 28. listopada 2017. godine. Pored toga na ovoj liniji će letjeti veći zrakoplovi tipa Airbus A319 (na slici) iz flote Germanwingsa umjesto prošlogodišnjih manjih zrakoplova tipa Canadair CRJ-900

Zadnja linija Pula – Stuttgart bilježi najveće povećanje kapaciteta od čak 817%. Pored značajnog pojačanja prometa u predsezoni i posezoni za više od 2 mjeseca odnosno ove godine od 4. svibnja do 28. listopada 2017. godine, ova će linija biti također pojačana dodatno za jednu rotaciju tjedno, pa će biti ukupno 3 rotacije tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom. Pored toga na rotaciji četvrtkom će letjeti veći zrakoplovi tipa Airbus A320 koje će Eurowings iznajmiti od Air Berlina (AB/BER), isto kao i za spomenute nove linije iz Münchena za Hrvatsku.

Foto: Avioradar J.K. (SPU/06.2016)

Odgovori