Eurowings pojačava svoje operacije za Dubrovnik

Njemački niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Eurowings (EW/EWG) u svom ljetnom redu letenja 2018. godine će pojačati svoje operacije iz Njemačke za Dubrovnik. Linija Dubrovnik – Düsseldorf će pored ovogodišnja dva leta tjedno svakog četvrtka i nedjelje dobiti treći let tjedno svakog utorka. Pored toga ova linija će početi s prometom 2 tjedna ranije, odnosno već od prvog dana ljetnog reda letenja, odnosno od 25. ožujka 2018. godine. Linija Dubrovnik – Hanover je druga linija koja će pored ovogodišnjeg jednog leta tjedno svake nedjelje dobiti drugi let tjedno svakog četvrtka. I ova linija će se produžiti u predsezoni za čak 5 tjedana, pa će početi s prometom već od 1. travnja 2018. godine. 

I na drugim linijama koje zadržavaju isti broj letova kao i ove godine dolazi do podruženja operacija u predsezoni. Linija Dubrovnik – Berlin (zračna luka Tegel) će početi s operacijama čak 6 tjedana ranije, odnosno prvi put će ova linija biti u prometu tijekom cijelog ljetnog reda letenja dva puta tjedno svake srijede i nedjelje. Linija Dubrovnik – Köln / Bonn s dva leta tjedno četvrtkom i nedjeljom počinje s prometom tjedan dana ranije nego ove godine, odnosno od 29. travnja 2018. godine. I nova linija Dubrovnik – München, koja je počela s operacijama ove godine s dva leta tjedno srijedom i subotom će početi s prometom 2 tjedna ranije od 28. ožujka 2018. godine.  Isto tako dva tjedna ranije s prometom će početi i linija Dubrovnik – Stuttgart, koja će ostati u prometu tijekom cijelog ljetnog reda letenja. 

Jedino u slučaju linije Dubrovnik – Hamburg ne dolazi do promjena i ostaje s jednim letom tjedno svake nedjelje u istom razdoblju kao i ove godine. Na svim navedenim linijama Eurowingsa najavljeni su zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici) ili manji zrakoplovi tipa Airbus A319.

Foto: Igor Papić (SPU/05.2017)

Odgovori