Eurowings mijenja pravila za ručnu prtljagu

 

Eurowings mijenja pravila o ručnoj prtljazi u BASIC najjeftinijoj tarifi te se prilagođava pravilima ostalih niskotarifnih zračnih prijevoznika. Nova pravila stupaju na snagu od 31.8.2021. i od tad će putnici s kupljenom kartom u BASIC tarifi, u putničku kabinu moći ponijeti samo malu ručnu prtljagu dimenzija 40x30x25 cm, poput torbe za laptop, srednje velike ručne torbe ili manjeg ruksaka. Ukoliko želite ponijeti više prtljage sa sobom u kabinu, tad ćete za veću ručnu prtljagu morati nadoplatiti od 10 EUR naviše, a to uključuje kofer dimenzija 55x40x23 cm.

Eurowings će krajem godine također uvesti i opciju predane prtljage težine do 12 kg,. Cijena te usluge će biti od 10 EUR naviše.

SMART i BIZclass tarife ostaju nepromijenjene, samo se mijenja BASIC tarifa. Cilj Eurowingsa je omogućiti putnicima plaćanje samo onih usluge koje stvarno i koriste.

Po pitanju prtljage, postojeće rezervacije su i dalje prema starim pravilima.

Putnici koji odluče dodati još jedan komad veće ručne prtljage, dobit će besplatno priority boarding, što znači kako će ući u zrakoplov među prvim putnicima, što će im omogućiti lakši pronalazak mjesta za svoju ručnu prtljagu.

Ovakva promjena BASIC tarife uvodi se kako bi se smanjila kašnjenja uzrokovana sporijim ukrcajem u zrakoplov. Jedan od najvećih razloga za kašnjenje u polasku je upravo smještaj ručne prtljage u putničkoj kabini: često putnici nemaju mjesta u pretincima, što uzrokuje gubitak vremena jer tad prtljaga mora biti prebačena u teretni dio zrakoplova. S promjenom u BASIC tarifi očekuje se ubrzanje ukrcaja u zrakoplov.

Odgovori