European Coastal Airlines – prizemljenje flote

Nakon što su se u petak pojavile informacije o prizemljenju flote hidroaviona  European Coastal Airlinesa (ECA) danas se oglasila kompanija te Agencija za civilno zrakoplovstvo (CCAA).

Na upit Avioradar.hr-a o prizemljenju flote poslan u petak navečer kompanija nije odgovorila već su se danas oglasili na Facebook-u.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 


[PRIOPĆENJE ZA JAVNOST]

Dragi Putnici, Prijatelji i Simpatizeri, Zbog nedavnih zbivanja unutar naše aviokompanije, želimo Vas obavijestiti o stvarnom stanju stvari.

European Coastal Airlines je pauzirao letne operacije na nekoliko dana. Navedeno se dogodilo zato što je CCAA (Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo) tražila ispunjenje dodatnih administrativnih zadataka.

ECA intezivno radi na prikupljanju tražene dokumentacije te očekuje da će nastaviti s letnim operacijama sredinom sljedećeg tjedna. Kao u svim profesionalnim tvrtkama, ponekad se poslodavac i radnik ne nađu iz nekoliko najčešćih razloga. Isto se dogodilo i nama s nekim zaposlenicima. Ovi radnici su maknuti sa svojih dužnosti zbog nedovoljne razine kvalitete u svojoj izvedbi, manirima na poslu i / ili nedostatku timskog duha.

CCAA, razne medijske kuće i druge institucije dobile su lažne informacije od ovih bivših zaposlenika koji su ovo napravili kao osvetu tvrtci. Zahvalni smo na tome što je CCAA bila na inspekciji i što će ih nastaviti raditi redovito. Iznimno to cijenimo, obzirom da je naš najviši prioritet sigurnost naših putnika. Iz tog razloga smo sada, na nekoliko dana prekinuli naše letove. Sretni smo što možemo dokazati našu sposobnost da radimo sigurno i pouzdano te da u što kraćem roku eliminiramo sumnje u pogledu kvalitete našeg rada. Naš fokus sada je briga o našim putnicima koji su rezervirali letove s nama u narednim danima.

Naši djelatnici su u procesu kontaktiranja svakog putnika kako bi im izvršili povrat novca te savjetovali o mogućnostima alternativnog prijevoza kako bi svi stigli na svoja odredišta. Mi ćemo naravno i pomoći pri organizaciji alternativnog prijevoza. Ispričavamo se zbog izazvanih neugodnosti s naše strane. Uvjeravamo Vas da ćemo učiniti sve što možemo za Vas i pomoći gdje god možemo. European Coastal Airlines će ponovno u utorak dati nove informacije. Zahvaljujemo vam na podršci.

S poštovanjem, Klaus Dieter Martin


Upit smo poslali i CCAA koja nam je na redakcijski mail poslala slijedeći odgovor:


PREDMET:privremeno prizemljenje zrakoplova European Coastal Airlines

Poštovani,

Zbog velikog interesa medija Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo pripremila je priopćenje jer nismo u mogućnosti pojedinačno odgovarati na upite.

„Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo je temeljem inspekcije,obavljene u periodu od 10. do 12. kolovoza 2016.godine u tvrtki European Coastal Airlines,zbog utvrđenih nedostataka poduzela mjere za osiguravanje primjene propisa koje uključuju i privremeno prizemljenje zrakoplova.

Netočni su natpisi pojedinih medijskih kuća kako su inspekcije inicirane nakon njihovih istraga.
Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo jedva tjedna prije predmetne inspekcije započela sa istragom prijavljenih nepravilnosti.Kako je postupak u tijeku nismo u mogućnosti priopćavati detalje provedene inspekcije“.

S poštovanjem

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo


“Mediji” koje spominju kompanija i Agencija u svojim priopćenjima se odnosi na portal Index.hr koji je jutros objavio članak u kojem navode svjedočenja bivših i sadašnjih zaposlenika ECA-a vezano za loše održavanje zrakoplova i opće stanje u kompaniji. 

FOTO: JK/Avioradar

Odgovori