Etihad prevezao 10 milijuna putnika u 2022. i vraća A380 u flotu

 

10 milijuna putnika

Etihad Airways je u zadnjim danima ove godine proslavio veliki događaj: prevezao je dedetmilijunitog putnika u 2022. Putnik je s obitelji putovao na letu EY205 iz Mumbaija prema Abu Dhabiju, a Etihad ga je nagradio s besplatnim povratnim kartama, zlatnim statusom u svojem nagradnom programu, modelima zrakoplova i polaroid fotoaparatom kako bi ovjekovječio ovaj događaj.

 

Povratak A380

Etihad je tijekom 2020. stavio u mirovanjesvoje zrakoplove Airbus A380 te je svoju strategiju okrenuo prema manjim širokotrupnim zrakoplovima Boeing 787. No, sa smirivanjem stanja vezanog uz koronavirus i drastičnog povećanja broja putnika, prijevoznik je odlučio četiri A380 vratiti aktivnu flotu kako bi ponudio dodatan kapacitet. Prvi letovi s A380 očekuju se tijekom ljeta 2023.

Etihad će s A380 letjeti na ruti Abu Dhabi – London Heathrow.

Posebnost Etihadovog A380 je u tome što ima „The Residence”, putničku kabinu koja je bolja od prvog razreda i omogućava putnicima nevjerojatnu uslugu tijekom leta. Putnici imaju dnevni boravak, privatni WC s tušem i spavaću sobu, svoj pravi apartman na 10.000 metara. Ostali dio putničke kabine se sastoji od 9 sjedala u prvom razredu, 70 u poslovnom i 405 u ekonomskom razredu, od kojih je 80 s povećanim razmakom za noge od 36 inča, odnosno, kako ih Etihad naziva, Economy Space.

Putnici u prvom i poslovnom razredu mogu koristiti „The Lobby”, odnosno kafić koji se nalazi između prvog i poslovnog razreda, a u kojem se mogu družiti uz piće.

Etihad trenutačno priprema zrakoplove Airbus A380 za povratak u flotu, a to uključuje zapošljavanje i treniranje pilota, kabinskog i zemaljskog osoblja koje će raditi na i oko tog zrakoplova.

Odgovori