Etihad piše povijest – prvi komercijalni let prema Izraelu

 

Etihad Airways, nacionalni prijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) postat će prvi zračni prijevoznik iz zemalja Vijeća za suradnju arapskih zemalja Zaljeva koji će obaviti prvi komercijalni putnički let za i iz Izraela s kojim će doći najviši Izraelski turistički predstavnici u UAE.

Zemlje koje čine Vijeće za suradnju arapskih zemalja Zaljeva: Bahrein, Katar, Kuvajt, Oman, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Povijesni let bi trebao poletjeti 19.10.2020., a let bi se trebao obaviti s Etihadovim Boeingom 787 Dreamlinerom. Let će trajati oko tri I pol sata. Povratni let je planiran za 21.10.2020.

Letom će stići skupine lidera iz područja turizma i gospodarstva, turistički I cargo agenti te predstavnici medija kako bi doživjeli Abu Dhabi i UAE na poziv Etihad Airwaysa i predstavnika turističke industrije iz Abu Dhabija.

Ovo je najnoviji korak u rastućoj suradnjii dvaju naroda nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa. Važno je za napomenuti kako je prvi simbolični let obavio izraelski nacionalni prijevoznik El Al 31.8.2020.

Odgovori