Ethiopian Airlines potpisao memorandum o razumijevanju za nove teretne zrakoplove 777-8

 

Boeing i Ethiopian Airlines su potpisali memorandum o razumijevanju za kupnju pet teretnih zrakoplova Boeing 777-8.

Ova narudžba bi Ethiopianu omogućila bolji položaj u utrci za prijevozom tereta diljem svijeta iz svojeg čvorišta u Addis Abbabi.

Tewolde Gebremariam, direktor Ethiopian Airlinesa, rekao je: „Dosljedni smo našoj povijesti biti jedan od vodećih zračnih prijevoznika u Africi po pitanju najmodernijih tehnologija, te smo zadovoljni s potpisivanjem ovog ugovora s našim dugogodišnjim partnerom Boeingom. U našoj viziji za 2035. planiramo biti jedan od vodećih globalnih logističkih tvrtki u svijetu. Kako bi došli do tog statusa, povećavamo flotu teretnih zrakoplova opremljenih najnovijim tehnologijama i s niskom potrošnjom goriva, ka i sa smanjenim ispuštanjem štetnih plinova u atmosferu. Također smo započeli s gradnjom najvećeg čvorišta za e-trgovinu u Africi. Novi teretni zrakoplovi Boeing 777-8 bit će naš instrument za budućnost. Danas nudimo prijevoz tereta na više od 120 odredišta diljem svijeta putničkim ili teretnim zrakoplovima.”

U siječnju ove godine Boeing je ponudio tržištu novi teretni zrakoplov 777-8 i do sad je za njega primio već 34 narudžbe. Zrakoplov može prevesti tereta koliko i 747-400, ali uz 30 % nižu potrošnju goriva.

Ethipian Airlines trenutačno u floti ima devet teretnih zrakoplova 777, s njima povezuje više od 40 teretnih središta u Aziji, Europi, na Bliskom Istoku te Sjevernoj i Južnoj Americi. U floti ima i teretne zrakoplove 737-800 koji su iz putničkih zamijenjeni u teretne inačice.

Odgovori