Ethiopian Airlines počeo letjeti s Boeing 737 MAX

 

Ethiopian Airlines je opet poletio sa svojim zrakoplovom Boeing 737 MAX 1.2.2022. s direktorom i rukovoditeljima tvrtke te predstavnicima Boeinga, ministrima, ambasadorima, predstavnicima vlade, novinarima, te ostalim putnicima na prvom letu s putnicima nakon tragične nesreće.

Tewolde GebreMariam, direktor Ethiopian Grupe, rekao je: „Sigurnost je naš najveći prioritet u Ethiopian Airlinesu i to nas vodi u odlukama i radnjama koje poduzimamo. S tim smjernicama vraćamo u promet zrakoplov Boeing 737 MAX, ne odmah nakon certifikacije od strane FAA (američke agencije za civilni promet), europske EASA-e, Transport Canada, CAAC-a, ECAA-e i ostalih regulatornih tijela, već i 36 ostalih zračnih prijevoznika koji su počeli letjeti sa 737 MAX. Ovo je također u skladu s našom odlukom kako ćemo među zadnjim zračnim prijevoznicima vratiti 737 MAX u promet. U zadnjih više od 20 mjeseci nadgledali smo rigoroznu certifikaciju, modifikacije, te smo htjeli biti uvjereni kako su naši piloti, inženjeri, tehničari i kabinsko osoblje spremni i uvjereni u sigurno pokretanje letova sa 737 MAX. Naša uvjerenost je prikazana na ovom prvom letu gdje su se našli svi visoki uzvanici i rukovodstvo tvrtke.”

Od ponovnog početka letenja, zrakoplov Boeing 737 MAX letio je na više od 349.000 letova i akumulirao oko 900.000 sati letenja.

Ethiopian Airlines ima 4 zrakoplova Boeing 737 MAX u svojoj floti i 25 naručenih zrakoplova tog tipa, od kojih će prvi početi pristizati ove godine.

Odgovori