Emirates predstavio novi dizajn bojenja zrakoplova

 

Tim Clark, predsjednik Emiartesa, rekao je: “Dizajn bojenja zrakoplova je prepoznatljiv simbol svakog zračnog prijevoznika. To je vizualna prezentacija našeg jedinstvenog identiteta, nešto što mi ponosno nosimo i prikazujemo u gradovima u koje letimo. Osvježit ćemo naše bojenje kako bi ga održali modernim, bez gubljenja ključnih elemenata poput zastave Ujedinjenih Arapskih Emirata i naše arapske kaligrafije.

U novom dizajnu, onaj na repu je dinamičniji uz novi 3D efekt. Wintipovi su obojeni u crveno s dodanim Emiratesovim logotipom. Putnici koji su u zrakoplovu i pogledaju krilo, na wingtipovima će vidjeti zastavu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prepoznatljiv zlatni Emiratesov naziv na trupu zrakplova na engleskom i arapskom ispisan je debljim slovima i slovima većim za 32,5 %. Na dnu trupa je od 2005. naziv Emirates.com, dok je sada bez “.com” dijela.

Ovo je treća iteracija Emiratesovog dizajna bojenja zrakoplova. Izvorni dizajn datira iz 1985. kada je osnovan Emirates. Nakon 14 godina je doživio prvu iteraciju i tada je predstavljen s isporukom prvog zrakoplova Boeing 777-300 na Dubai Air Showu 1999.

Prvi zrakoplov koji će nositi najnovije bojenje je Airbus A380 registracije A6-EOE koji je ovaj tjedan izašao iz Emiratesovih radionica. Njegov prvi let će biti EK51 Dubai – Minhen.

Emiratesova flota će postupno dobivati novo bojenje, u prvom krugu 24 zrakoplova od kojih je 17 Boeinga 777. Svi novoisporučeni zrakoplovi će biti obojeni u novi dizajn. Prvi A350 koji stiže tijekom kolovoza 2024. također će nositi novo bojenje.

 

 

Odgovori