Emirates je to opet napravio

 

Emirates je sa svojom reklamom gdje članica kabinskog osoblja stoji na vrhu najviše zgrade na svijetu, postigao veliko zanimanje javnosti, a sad je napravio i dodatak toj reklami.

Ovaj put hrabra članica kabinskog osoblja opet stoji na vrhu najviše zgrade na svijetu i drži ploče s porukama o posjetu Expoa 2020. koji se održava u Dubaiju dok u pozadini prolijeće Emiratesov zrakoplov Airbus A380 u posebnom Expo 2020 Dubai bojanju.

Iako se reklama čini jednostavnom za snimiti, oko ovog projekta je moralo biti uključeno mnogo aktera, a najvažnija nit vodilja u cijelom procesu bila je sigurnost zbog niskog leta zrakoplova Airbus A380.

Emiratesov A380 letio je na visino od 2.700 stopa, odnosno na istoj visini Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu. Brzina zrakoplova je bila samo 145 čvorova, odnosno oko 270 kilometara na sat. Za usporedbu, prilikom krstarenja taj zrakoplov leti brzinom od 480 čvorova, odnosno skoro 900 kilometara na sat. Niska brzina leta omogućila je učinkovito i kontinuirano kruženje oko Burj Khalife kako bi se zadržao mali radijus kruženja. Zrakoplov je napravio 11 krugova.

Iako se čini kako je zrakoplov vrlo blizu članice kabinskog osoblja, zrakoplov se nalazi na udaljenosti od skoro kilometra od nje.

 

Ako želite vidjeti prizore sa snimanja, pogledajte idući youtube film:

 

Odgovori