Emirates investira 135 milijuna USD u pilotski trening centar

 

Emirates će uskoro sagraditi zgradu novog trening centra koji će moći primiti 6 Full Flight simulatora za treniranje pilota za zrakoplove Airbus A350 i Boeing 777X. Zgrada koja će imati oko 6.000 četvornih metara otvorit će se u ožujku 2024. Nalazit će se uz postojeću zgradu Emiratesovog trening centra u Dubaiju te će pružiti integraciju i blizinu postojećih pilotskih trening centara. Emirates ima mogućnost povećavanja kapaciteta za obuku pilota za 54 % godišnje. S novim prostorima, trening centar će povećati kapacitet na 17 simulatora koji će nuditi 130.000 sati godišnje.

Polaznici obuke za pilote također će imati koristi od mogućnosti konfiguriranja okruženja u pilotskoj kabini korištenjem prilagođenih uređaja kao dijela modula za obuku pilota i učitavanja podataka u Full Flight Simulator (FFS) prije početka obuke.

Ovaj inovativni koncept osmišljen je kako bi kratio vrijeme pripreme polaznika unutar simulatora, pomogao im zadržati fokus i u potpunosti iskoristiti trajanje treninga.

Uz planirane isporuke prvih zrakoplova Airbusa A350 u flotu, potrebno je i pripremiti prvu skupinu pilota za taj zrakoplov koji će biti spremni do lipnja 2024.
Uz treninge za pilote, Emirates u svom centru nudi svojim zaposlenicima te dugim zaposlenima u zrakoplovnoj struci i mnoge druge treninge.

Odgovori