Emirates i Flydubai slave petu obljetnicu partnerstva

 

U studenome je prošlo 5 godina od pokretanja partnerstva između Emiratesa i Flydubaija, kada su udružili svoje snage i ponudili putnicima mogućnost putovanja diljem svijeta. Od trenutka kada su ušli u partnerstvo, njihov popis odredišta koje povezuju s Dubaijem jako je narastao te su u međusobnim povezanim letovima prevezli 11 milijuna putnika na preko 250.000 letova.

Ova suradnja ide dalje od klasičnog codeshare modela i uključuje suradnju u kreiranju mreže odredišta, optimizacije redova letenja, jednostavni i brzi transfer putnika u Dubaiju između terminala 2 i 3, transfer prtljage, a sve je to putnicima omogućeno s jednom kartom. Putnici mogu skupljati nagradne milje u zajedničkom nagradnom programu Emirates Skywards.

Ovo je pet pogodnosti koje su proizašle iz ovog partnerstva:

1. Zajednička mreža odredišta. Putnici mogu birati između 215 odredišta u 98 država na više od prosječno 250 codeshare letova dnevno. Emiratesovi putnici mogu letjeti na 80 Flydubaijevih odredišta na koja ne leti Emirates te isto tako Flydubaijevi putnici mogu birati između 99 Emiratesovih odredišta na koja ne leti Flydubai.

2. Zajednički nagradni program Emirates Skywards. Više od 8,5 milijuna članova mogu skupljati svoje milje leteći Emiratesom i Flydubaijem. U zadnjih pet godina kroz partnerstvo su putnici skupili 150 milijardi nagradnih milja.

3. Jednostavan i brz transfer u Dubaiju. Pogodnosti koje putnici mogu koristiti iz ove suradnje su učinkoviti transfer prtljage u povezanim letovima kroz Dubai, pristup Emiratesovoj čekaonici za putnike u poslovnom i prvom razredu na terminalu 3 i Flydubaijevoj čekaonici za putnike u poslovnom razredu na terminalu 2 te smanjenom vremenu između letova.

4. Nastavak širenja mreže odredišta. Oko 270.000 putnika mjesečno ima transfer između ova dva prijevoznika u Dubaiju. Putnicima omogućuju veću fleksibilnost s više dnevnih letova prema pojedinim odredištima, dok će nastaviti širiti svoju mrežu odredišta i u budućnosti.

5. Nastavak ulaganja u doživljaj putovanja. Emirates će obnoviti unutrašnjost 120 svojih zrakoplova novim Premium Economy razredom kao dio od ulaganja od 2 miljarde američkih dolara. To uključuje i poboljšanje hrane za putnike. Flydubai je predstavio novi poslovni razred te će pružiti putnicima veću udobnost na kratkim i srednje dugim letovima. Novi poslovni razred će se ugraditi i u postojeće zrakoplove kao i u one koji će se tek pridružiti floti. Flydubaijeva flota je narasla na 70 zrakoplova Boeing 737.

Odgovori