Edelweiss Air: Manje za Pulu, više za Split

Švicarski Edelweiss Air smanjuje svoje operacije u Puli, ali pojačava operacije za Split

Švicarski zrakoplovni prijevoznik Edelweiss Air (WK/EDW), u prijevodu “runolist”, u svom ljetnom redu letenja za 2017. godinu smanjio je svoje operacije na liniji Pula – Zürich, koja je počela s prometom prošle godine. Ova linija je prošle godine imala 2 rotacije tjedno, svakog utorka i subote. U ljetnoj sezoni 2017. godine ostaje u prometu samo jedna rotacija tjedno svake subote od 1. srpnja do 26. kolovoza 2017. godine. Ova linija je prema tome i skraćena sezonski za mjesec dana, jer je prošle godine bila u prometu i tijekom rujna.   

Na drugu stranu Edelweiss Air će pojačati svoju liniju Split – Zürich. Linija kreće s prometom čak mjesec dana ranije, odnosno već od 1. travnja 2017. godine sa jednom rotacijom tjedno svake subote. U srcu sezone će biti 6 letova tjedno, svaki dan osim petka, odnosno za jednu rotaciju tjedno više nego prošle godine. Četiri leta tjedno ostaju u prometu sve do kraja ljetnog reda letenja, što znači jednu rotaciju tjedno više u listopadu na ovoj liniji. Na obje linije će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici).

Edelweiss Air je tvrtka kćerka švicarskog nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika Swiss Air Lines (LX/SWR), člana globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, koji na obje linije ima code-share suradnju i svoju oznaku leta LX8420/LX8421, odnosno LX8448/LX8449. Takodjer će često pojave i zrakoplovi Airbus A320 Swiss Air Lines-a na ovim linijama. 

Foto: Avioradar J.K. (SPU/08.2013)

Odgovori