Easyjet uvodi četiri nove linije za Hrvatsku

Britanski niskotarifni zračni prijevoznik EasyJet (U2/EZY) u svom ljetnom redu letenja za 2019. godinu uvest će četiri nove linije za Hrvatsku. Dvije nove linije će dobiti Pula te po jednu novu liniju će dobiti Dubrovnik i Zadar. 

Najjača nova ova linija će biti Dubrovnik – Berlin (zračna luka “Tegel”) s tri leta tjedno, i to ponedjeljkom, četvrtkom i subotom. Ova nova linija će ići usporedo s već dugogodišnjom linijom Dubrovnik – Berlin (zračna luka “Schönefeld”). Za razliku od linije za “Schönefeld”, nova linija za “Tegel” počet će s prometom skoro 2 mjeseca ranije, odnosno već od 2. svibnja 2019. Istovremeno, ova linija ostaje u prometu dva mjeseca duže, odnosno sve do zadnjeg dana ljetnog reda letenja, 26. listopada 2019. godine. Također, i linija za “Schönefeld” će biti pojačana te će imati četiri leta tjedno umjesto dosadašnja tri leta tjedno, odnosno ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i subotom. Ukupno će biti između Dubrovnika i Berlina sedam letova tjedno, što je za četiri leta tjedno više nego prošle godine.

Pula će dobiti dvije nove linije i to za Nizozemsku i Švicarsku. Nova linija Pula – Amsterdam će biti u prometu dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, od 25. lipnja do 1. rujna 2019. Druga nova linija Pula – Geneva, će biti u prometu isto dva puta tjedno, ali srijedom i subotom u istom razdoblju, odnosno od 26. lipnja do 31. kolovoza 2019. godine. Ovo će biti druga linija iz Pule za Švicarsku nakon što je ove godine uvedena nova linija Pula – Basel / Mulhouse koja isto ostaje u prometu i u 2019. godini s dva leta tjedno, utorkom i subotom.

Četvrta nova linija EasyJeta za Hrvatsku u 2019. godini je linija Zadar – London (zračna luka “Gatwick”). Nova linija će biti u prometu dva puta tjedno, i to utorkom i subotom. Bit će u prometu od 30. travnja do 26. listopada 2019. Isto kao i u slučaju Dubrovnika, ovo je nova linija za drugu zračnu luku pored već postojeće linije Zadar – London (zračna luka “Luton”) koja ostaje u prometu i 2019. godine s dva leta tjedno, srijedom i subotom u istom razdoblju kao i linija za “Gatwick”.

Na svim linijama EasyJeta lete zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici i videu) ili manji zrakoplovi tipa Airbus A319.

Pročitajte još:

Foto i video ©  Eddy Meštrović (SPU/2016)

Odgovori