Dva milijuna putnika Ryanaira u Zadru

Ryanair je do sada prevezao 2 milijuna putnika na svojim linijama u Zadru

Irski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Ryanair (FR/RYR), danas 7. lipnja 2017. godine obilježio je 2 milijuna prevezenih putnika u Zadru od početka prometa u ljeto 2007. godine. Ovo ljeto Ryanair putnicima u Hrvatskoj nudi izbor od čak 15 destinacija s kojima povezuje Zadar, uključujući tri nove destinacije – Bristol, Copenhagen i Glasgow.

U Zadru je Dimitra Apatsidou, zamjenica voditelja prodaje i marketinga za istočni Mediteran, izjavila: Ryanairu je zadovoljstvo što može proslaviti 2 milijuna prevezenih putnika iz/za Zadar od našeg prvog leta 2007. godine. Time pokazujemo našu predanost u pružanju potpore zadarskom turizmu i lokalnoj ekonomiji. Naš ljetni red letenja tijekom 2017. godine nudi sveukupno 15 destinacija iz Zadra, uključujući tri nove – Bristol, Copenhagen i Glasgow, a svakako se radujemo budućem razvoju novih destinacija, prometa i turizma u Hrvatskoj u godinama koje slijede.  

Direktorica zadarske zračne luke izjavila je: “Iznimno smo zadovoljni suradnjom s Ryanairom u proteklih 10 godina. Najveći dio zasluga za prošlogodišnji rekord od 520,000 putnika zasigurno pripada najvećoj europskoj niskotarifnoj kompaniji. Kao i do sada, Ryanair će u budućnosti imati ključnu ulogu u rastu i razvoju Zračne luke Zadar koja će i nadalje svoje usluge nastojati pružati na vrhunskoj razini na zadovoljstvo svih putnika i zrakoplovnih kompanija koji dolaze u Zadar” – istaknula je direktorica Irena Ćosić, te najavila kako se u 2017. godini planira dodatni rast prometa od 8-10 %. Inače, u prvih pet mjeseci ove godine Zračna luka Zadar bilježi rast putničkog prometa od 10.6 %”

 

Foto: Zračna luka Zadar (ZAD/07.06.2017)

 

Odgovori