Dubrovnik i Split povezani s Češkom novim sezonskim linijama

Croatia Airlines je obavio inauguracijski let na novoj sezonskoj liniji Prag – Dubrovnik, kojom hrvatski nacionalni zračni prijevoznik putnicima nudi još veći izbor putovanja između Češke i Hrvatske tijekom ovogodišnje turističke sezone.

Izravni letovi između glavnoga grada Češke Republike i hrvatskog turističkog bisera planirani su četvrtkom do sredine listopada 2023. godine. Na liniji će letjeti zrakoplovi Airbus kapaciteta 144 i 174 sjedala. 

Osim toga, 13. svibnja ponovno je pokrenuta sezonska linija Split – Prag na kojoj će zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeti do 9. listopada 2023., dvaput tjedno, ponedjeljkom i subotom. Letovi će se obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala, a putnicima na ovoj liniji također su dostupne povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 149 eura.

“Vjerujemo da će mnogi građani Češke iskoristiti najbržu prometnu vezu s hrvatskim dijelom Mediterana te da će im naši letovi biti dodatni poticaj za otkrivanje prirodnih, povijesnih i kulturnih ljepota Dubrovnika i Splita, kao i naše regije Dalmacije” – rekao je Mato Radić, rukovoditelj prodajnog tržišta Croatia Airlinesa za središnju Europu.

Croatia Airlines tijekom turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s ukupno 24 međunarodna odredišta, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.000 letova, a u ponudi će biti više od 1.820.000 sjedala.

Odgovori