Drugi val pojačanja njemačke Lufthanse za Hrvatsku

Njemački nacionalni zračni prijevoznik Lufthansa (LH/DLH), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika Star Allaince, za ljetni red letenja 2018. godine najavljuje drugi val pojačanja na linijama prema Hrvatskoj. Radi se o dvjema linijama iz Frankfurta za Pulu i Zadar u razdoblju srca sezone, od 24. srpnja do 23. kolovoza 2018. godine. Podsjećamo na prethodni članak o pojačanjima Lufthanse na linijama prema Hrvatskoj:

Lufthansa pojačava operacije za Hrvatsku na ljeto 2018. godine

Na liniji Pula – Frankfurt već je ranije najavljeno pojačanje sa 2 na 3 leta tjedno. U drugom valu, letove ponedjeljkom, petkom i subotom pojačat će dodatni letovi utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Tako će na ovoj liniji biti 6 letova tjedno, odnosno svaki dan osim srijede. Na postojećim letovima trebaju letjeti zrakoplovi Canadair CRJ-900, dok su na novim letovima najavljeni zrakoplovi tipa Embraer ERJ-190 (na slici). U oba slučaja zrakoplovi su iz flote regionalne tvrtke kćeri Lufthansa CityLine (LH/CLH)

Nova linija Zadar – Frankfurt najavljena je s početkom prometa tek ove godine. I prije početka prvih letova u drugom valu, najavljena su dva nova dolaska tjedno. Najavljene letove subotom i nedjeljom pojačat će dodatna dva leta tjedno, i to utorkom i četvrtkom. Na svim letovima za Zadar najavljeni su zrakoplovi tipa Airbus A319

Svi navedeni letovi su u prodaji također kod Croatia Airlinesa (OU/CTN), partnerskog člana Star Alliancea, kroz code-share suradnju. 

Foto © Avioradar J.K. (FRA/26.05.2012.)

Odgovori