Doznali smo koja dva zrakoplova će unajmiti Croatia Airlines

PREDSTAVLJAMO: Koja dva zrakoplova Croatia Airlines unajmljuje za ovogodišnji ljetni red letenja

Kao što smo ranije na Avioradaru najavili za ovogodišnji ljetni red letenja hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN) i član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance će unajmiti dva zrakoplova tipa Canadair CRJ-1000 (na slici) od španjolskog regionalnog zrakoplovnog prijevoznika Air Nostrum (YW/ANE). Avioradar je doznao konkretno o koja 2 zrakoplova se radi.

Prvi zrakoplov nosi registarsku oznaku EC-MNR, serijskog broja 19052, proizveden i isporučen španjolskom prijevozniku u prosincu 2016. godine. Svega tjedan dana u travnju ove godine letio je u najmu za zrakoplovnog prijevoznika Binter Canarias (NT/IBB) sa Kanarskih otoka. U flotu Croatia Airlinesa dolazi sutra, u nedjelju 30. travnja 2017. godine oko 7 sati i 45 minuta na liniji OU 9701 iz Valencije. 

Drugi zrakoplov nosi registarsku oznaku EC-MNQ, serijskog broja 19051, proizveden i isporučen u Španjolsku mjesec dana ranije. U Hrvatsku dolazi kasnije, prije 19. svibnja 2017. godine, kada počinju s prometom četiri nove linije Croatia Airlinesa. 

Radi se o dva najnovija zrakoplova tipa Canadair CRJ-1000 u floti španjolskog Air Nostruma. Imaju točno 100 sjedišta. Vrlo interesatan je podatak, da će Croatia Airlines sa ovim unamljenim zrakoplovima biti tek treći zrakoplovni prijevoznik u Europi koji će letjeti sa zrakoplovima ovog tipa. Pored španjolskog Air Nostruma koji ih prometuje za španjolskog nacionalnog prijevoznika Iberiju (IB/IBE) ove zrakoplove prometuje još francuski regionalni prijevoznik HOP! (A5/HOP) za francuskog nacionalnog prijevoznika Air France (AF/AFR)

Foto: Avioradar J.K. (SPU/08.2013)

Odgovori