Croatia Airlines povećava broj linija i letova u zimskom redu letenja 2022./2023.

Zrakoplovi nacionalnog zračnog prijevoznika tijekom zimskog razdoblja povezivat će Hrvatsku s 13 europskih odredišta

Zagreb, 12. rujna 2022. – Croatia Airlines, hrvatski nacionalni zračni prijevoznik i član udruge Star Alliance, u zimskom redu letenja 2022./2023. uvodi nove međunarodne linije, produljuje letenje na pojedinim sezonskim linijama te povećava ukupan broj letova i raspoloživih sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje.

U razdoblju od 30. listopada ove godine do 25. ožujka 2023. planira povezivati Hrvatsku i 13 međunarodnih odredišta s ukupno 19 međunarodnih linija. Pritom se planira obaviti više od 8.500 redovitih letova i ponuditi oko 869.000 sjedala, što je 28 posto više letova i sjedala u odnosu na zimski red letenja 2021./2022. Sukladno tome, planira pružiti snažan doprinos razvoju hrvatskoga turističkog proizvoda i unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske tijekom zimskih mjeseci.

Novost su izravni međunarodni letovi Split – Zürich i Pula – Zürich. Zrakoplovi će na obje linije letjeti od kraja listopada do sredine siječnja, dvaput na tjedan – srijedom i subotom, a povratne karte za letove iz Splita i Pule putnicima su na raspolaganju već od 149 eura.

Kako bi se odgovorilo pojačanoj tržišnoj potražnji, prijevoznik do sredine siječnja 2023. godine produljuje letenje na redovitoj liniji Rijeka – München na kojoj će zrakoplovi prometovati triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Do kraja siječnja 2023. produljuje se i letenje na redovitoj liniji Zagreb – Dublin na kojoj će zrakoplovi prometovati dvaput na tjedan – četvrtkom i nedjeljom. Povratne karte na ovoj liniji dostupne su već od 189 eura.

Osim toga, letovima na međunarodnoj liniji Osijek – München nastavlja se cjelogodišnje zračno povezivanje istoka Hrvatske sa svijetom. Putnicima su i dalje na raspolaganju dva leta na tjedan, ponedjeljkom i petkom, a povratne karte dostupne su već od 129 eura.

Tijekom zimskog razdoblja zrakoplovi nacionalnog zračnog prijevoznika izravno će povezivati zračnu luku Zagreb s ukupno 13 međunarodnih odredišta – Amsterdamom, Bečom, Briselom, Dublinom, Frankfurtom, Kopenhagenom, London Heathrowom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split), Sarajevom, Skopljem i Zürichom.
Iz zračne luke Split planirani su letovi u četiri međunarodna odredišta, od čega su putnicima na raspolaganju svakodnevni letovi u München (povratne karte dostupne već od 149 eura), Frankfurt (već od 169 eura) i Rim (već od 109 eura) te Zürich, dvaput na tjedan.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi između 5 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula).

Mreža međunarodnih i domaćih letova tijekom predstojeće zimske sezone prilagođena je tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, što se u tvrtki neprestano prati, a planirani red letenja podložan je promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke i sigurnosne situacije u Hrvatskoj i svijetu.

Odgovori