Croatia Airlines pojačat će četiri linije iz Zagreba za ljeto 2018.

Hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance u ljetnom redu letenja 2018. godine pojačat će 4 linije iz Zagreba. Već ranije smo na Avioradaru najavili pojačanje na liniji Zagreb – Tel Aviv, a sada slijedi pojačanje na još tri linije:

Croatia Airlines pojačava sezonsku liniju između Zagreba i Tel Aviva

Najveće pojačanje se odnosi na liniju Zagreb – Skopje, na kojoj je planirano ovoga ljeta 12 letova tjedno, što je za 4 leta tjedno više nego prošlogodišnjih 8 letova tjedno. Letovi OU368/369 sredinom dana će biti u prometu 6 puta tjedno, odnosno svaki dan osim subote. Prošle godine na ovoj liniji bila su samo 2 leta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Na ovim letovima će letjeti unajmljeni zrakoplov tipa Canadair CRJ-1000 (na slici) španjolskog regionalnog zrakoplovnog prijevoznika Air Nostruma (YV/ANE). Večernji odlazak za Skopje i jutarnji povratak iz Skopja na liniji OU366/OU367 ostaje bez izmjena isto kao i prošle godine.

Treća linija s pojačanjem je Zagreb – Sankt Petersburg na kojoj se, uz prošlogodišnja 2 leta tjedno svakog četvrtka i nedjelje, uvodi novi, treći let tjedno svakog utorka. Na ovoj liniji će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A319.

Četvrta linija koja će imati pojačanje je ruta Zagreb – Dubrovnik – Rim (zračna luka Fiumicino – Leonardo da Vinci). Na njoj, uz prošlogodišnja 2 leta tjedno subotom i nedjeljom, uvodi se novi, treći let tjedno svake srijede. Na ruti Zagreb – Split – Rim nema nikakvih izmjena i bit će u prometu isto kao i prošle godine. Na svim letovima za Rim najavljeni su zrakoplovi tipa Bombardier Q400.

Istovremeno, ovo pojačanje za Rim znači i pojačanje za Dubrovnik. Po pitanju Dubrovnika, jučer smo na Avioradaru najavili novu liniju Croatia Airlinesa iz Dubrovnika:

Croatia Airlines uvodi novu liniju iz Dubrovnika za ljeto 2018. godine

Foto: Nikola Kovačević (ZAG/01.05.2017)

Odgovori