Croatia Airlines po prvi puta prevezla 2 milijuna putnika u jednoj godini

 

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, danas je zabilježio dvomilijuntog putnika u ovoj godini. Jubilarni putnik je Nensi Kranjčević iz Pule, a zabilježen je na redovitom međunarodnom letu OU481 Kopenhagen – Zagreb.

Dvomilijunti putnik u jednoj godini zabilježen je prvi put u povijesti Croatia Airlinesa, odnosno od početka putničkog prijevoza u svibnju 1991. godine. 

Na prigodnoj svečanosti u Zračnoj luci Franjo Tuđman, koja je održana nakon slijetanja zrakoplova, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka darovao je dvomilijuntom putniku dvije povratne zrakoplovne karte u poslovnom razredu za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa (po izboru putnika). Svečani doček podržala je i Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. (MZLZ), koja je darovala svečanu tortu i cocktail za jubilarnog putnika i sve sudionike današnje svečanosti. 

 

 

U dosadašnjem dijelu godine Croatia Airlines zabilježio je ukupan rast putničkog prometa od 10 posto. Pritom je u međunarodnom prometu zabilježeno 11 posto više putnika, a u domaćem redovitom prometu 7 posto više putnika nego u 2016. godini.

Rast putničkog prometa, između ostalog, rezultat je uvođenja četiri nove sezonske linije u svibnju ove godine – iz Zagreba u Stockholm, Oslo, Helsinki i Bukurešt, a tijekom ovogodišnje turističke sezone nastavili su se obavljati i sezonski letovi u Lisabon, Milano, Prag i Sankt Peterburg, koji su uvedeni 2016. godine. Osim toga, zbog velikog zanimanja putnika ove su godine sezonski letovi u Barcelonu i Lisabon produljeni u zimski red letenja 2017./2018.g., odnosno prvi se put obavljaju i nakon turističke sezone.

Zbog pozitivnih putničkih trendova kompanija je u početku srpnja prevezla ovogodišnjega milijuntog putnika, najranije u povijesti tvrtke.

U 2017. godini u zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog prijevoznika očekuje se ukupno više od 2,100.000 putnika, što će biti rekordan broj putnika tijekom jedne godine u povijesti tvrtke. 

Flota Croatia Airlinesa sastoji se od dvanaest zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala). Tijekom ovogodišnje turističke sezone unajmljena su dva zrakoplova CRJ 1000 sa 100 sjedala.

Foto: Croatia Airlines

Odgovori