Croatia Airlines: Pet novih linija iz Splita na ljeto 2022

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines danas je u Splitu predstavio ovogodišnji ljetni red letenja (27. ožujak – 29. listopad 2022.) u kojem je planirano širenje mreže međunarodnih odredišta, obnavljanje dijela međunarodnih linija na kojima se nije letjelo tijekom epidemiološke krize te intenziviranje letova na postojećim linijama u međunarodnom i domaćem prometu.

Tijekom ovogodišnje sezone planirano je povezivanje Hrvatske s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 europske zračne luke, a zrakoplovi Croatia Airlinesa pritom će letjeti na 41 međunarodnoj liniji. U tom razdoblju planira se obaviti više od 16.000 letova i ponuditi oko 1,766.000 sjedala, čime će nacionalni avioprijevoznik i ove godine pridonijeti kvaliteti  hrvatskog turističkog proizvoda te unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske.

Kako bi odgovorila pojačanoj tržišnoj potražnji, kompanija planira povezati Zračnu luku Split s ukupno 18 europskih odredišta. U prvoj polovici lipnja uvodi se pet novih sezonskih linija:

Split – Amsterdam (utorkom),  povratne zrakoplovne karte dostupne već od 159 eura

Split – Bukurešt (srijedom i petkom),  povratne zrakoplovne karte dostupne već od 149 eura

Split – Dublin (utorkom, četvrtkom i nedjeljom), povratne zrakoplovne karte dostupne već od 169 eura

Split – Milano (četvrtkom i nedjeljom),  povratne zrakoplovne karte dostupne već od 119 eura

Split – Stockholm (petkom i nedjeljom),  povratne zrakoplovne karte dostupne već od 129 eura

Ponovno će se letjeti na sezonskoj liniji Split – Prag koja je prvi put uvedena lani (povratne zrakoplovne karte dostupne već od 149 eura), a Split će ove će sezone biti izravno povezan i s Atenom, Bečom, Berlinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Heathrow i ZL Gatwick), Lyonom, Müchenom, Parizom, Rimom i Zürichom.

Iz Zagreba su tijekom ljetnog reda letenja planirani redoviti međunarodni letovi u 15 europskih odredišta. Obnavljaju se sezonski letovi Zagreb – Barcelona (utorkom, četvrtkom i nedjeljom) za koje su povratne zrakoplovne karte dostupne već od 149 eura, a glavni grad Hrvatske bit će izravno povezan i s Amsterdamom, Atenom, Bečom, Bruxellesom, Dublinom, Frankfurtom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Heathrow), Münchenom, Parizom, Rimom (via Split), Sarajevom, Skopljem i Zürichom.

Kako bi pridonijela razvoju turističkog potencijala Dubrovačko – neretvanske županije i grada Dubrovnika, Croatia Airlines tijekom sezone planira izravno povezati Dubrovnik, najjužniju hrvatsku zračnu luku, izravnim međunarodnim letovima u šest europskih odredišta – Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Rim i Zürich.

Ponovno su uvode sezonski letovi Rijeka – München, a novost je i uspostava cjelogodišnjih međunarodnih letova na liniji Osijek – München od 2. svibnja ove godine.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi između 7 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Pula i Brač). Najviše letova planira se obaviti na linijama Zagreb – Split v.v. i Zagreb – Dubrovnik v.v. (u prosjeku do 5 letova dnevno), a ponovno su planirani letovi na sezonskim linijama Osijek – Split i Osijek – Dubrovnik te Zagreb – Brač.

Mreža međunarodnih i domaćih letova tijekom ljetne sezone prilagođena je tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, što se u kompaniji kontinuirano prati, a planirani red letenja podložan je promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke i sigurnosne situacije u Hrvatskoj i svijetu.

Odgovori