Croatia Airlines na turističkom sajmu ITB predstavlja nove međunarodne linije

Croatia Airlines predstavlja svoju ponudu na sajmu ITB u Berlinu u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice na kojem se predstavlja i 20 suizlagača, odnosno hrvatskih turističkih i drugih subjekata.

Hrvatski nacionalni zračni prijevoznik na jednom od najpoznatijih svjetskih turističkih sajmova predstavlja ovogodišnji ljetni red letenja u sklopu kojeg je planirano širenje mreže međunarodnih letova iz Zagreba i Splita te povećanje ukupnog broja letova u odnosu na lanjsku godinu za oko šest posto u vršnom opterećenju sezone.

Značajno se širi mreža međunarodnih letova iz zračne luke Zagreb uvođenjem novih izravnih linija Zagreb – Tirana, Zagreb – Berlin i Zagreb – Stockholm. Zrakoplovi Croatia Airlinesa na novoj međunarodnoj liniji Zagreb – Tirana letjet će dvaput na tjedan, petkom i nedjeljom, a putnicima su na raspolaganju povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 139 eura. Letovi na novoj liniji Zagreb – Berlin planirani su triput na tjedan, utorkom, petkom i nedjeljom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su po cijeni već od 149 eura. Letovi na novoj liniji Zagreb – Stockholm obavljat će se također triput na tjedan, ponedjeljkom, srijedom i petkom, a povratne zrakoplovne karte mogu se kupiti po cijeni već od 159 eura.

OU4408 ZAG – BER ——7 08:30 – 10:00 A319 od 26. svibnja
OU4408 ZAG – BER -2–5– 18:05 – 19:35 A319 od 21. svibnja
OU4409 BER – ZAG ——-7 10:50 – 12:15 A319 od 26. svibnja
OU4409 BER – ZAG -2–5– 20:20 – 21:45 A319 od 21. svibnja

OU486 ZAG – ARN 1-3-5– 07:50 – 10:10 A319 od 20. svibnja
OU487 ARN – ZAG 1-3-5– 11:00 – 13:25 A319 od 20. svibnja

OU308 ZAG – TIA —-5-7 14:10 – 15:15 A319 od 14. lipnja
OU309 TIA – ZAG —-5-7 16:00 – 17:10 A319 od 14. lipnja

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone povezivat će glavni grad Zagreb s 18 međunarodnih odredišta: Amsterdamom, Atenom (via Dubrovnik), Barcelonom, Bečom, Berlinom, Bruxellesom, Kopenhagenom, Frankfurtom, Londonom (Heathrow), Mostarom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split i via Dubrovnik), Sarajevom, Skopljem, Stockholmom, Tiranom i Zürichom.

Novost su i izravni letovi Split – Istanbul triput na tjedan, utorkom, četvrtkom i subotom, čime Croatia Airlines pruža još kvalitetniju prometnu povezanost ZL Split s međunarodnim odredištima. Putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 179 eura.

Croatia Airlines uvodi let Split – Istanbul

Osim toga, ponovno su planirani i sezonski letovi Split – Oslo i Split – Skoplje koji su uvedeni lani, tako da će zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone povezivati ZL Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke – Amsterdamom, Atenom, Bečom, Berlinom, Bukureštom, Dublinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Istanbulom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Gatwick i ZL Heathrow), Lyonom, Milanom, Münchenom, Oslom, Parizom, Pragom, Rimom, Skopljem, Stockholmom i Zürichom.

Iz Dubrovnika su planirani izravni međunarodni letovi u sedam europskih metropola: Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Prag, Rim i Zürich, a u domaćem prometu u Zagreb i Osijek.

Nastavljaju se cjelogodišnji letovi Rijeka – München i Osijek – München.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi u sedam hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek, Brač).

Tijekom turističke sezone planirano je povezivanje Hrvatske s ukupno 28 međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi Croatia Airlinesa pritom će letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo dva milijuna sjedala.

Letovi na pojedinim sezonskim linijama počet će već potkraj ožujka, odnosno ranije nego lani, i obavljat će se sve do listopada 2024., čime će nacionalni zračni prijevoznik dodatno pridonijeti produljenju turističke sezone u Hrvatskoj.

Croatia Airlines sredinom ove godine očekuje isporuku prvoga novog zrakoplova A220, čime počinje obnova cjelokupne flote novim i tehnološki naprednijim zrakoplovima u tržišnom segmentu od 100 do 150 sjedala. U odnosu na prethodne generacije zrakoplova, prema podacima proizvođača, Airbus A220 opremljen je s motorima najnovije generacije koji po sjedalu smanjuju buku za 50 % i imaju 25 % nižu potrošnju goriva i emisije CO2, te 40 % nižu emisiju dušikovih oksida (NOx). Naravno, i putnici mogu očekivati višu udobnost putovanja. Osim letenja u novim i tišim zrakoplovima, na raspolaganju će im biti i druge pogodnosti tijekom leta, kao što su pristup internetu, punjači za mobitel (USB A i USB C) u svakom sjedalu i udobnija putnička kabina.

Mreža međunarodnih i domaćih letova Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone prilagođena je tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, a širenjem mreže odredišta i povećanjem broja letova, nacionalni zračni prijevoznik planira pružiti snažan doprinos razvoju hrvatskoga turističkog proizvoda i unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske.Z

“Zračni promet jedan je od najznačajnijih čimbenika u privlačenju turista u našu zemlju, osobito kad su u pitanju organizirana putovanja koja dodatno pospješuju turističke rezultate u pred i posezoni. Upravo zato veliki naglasak stavljamo na kvalitetnu zrakoplovnu povezanost između Hrvatske i najvažnijih emitivnih tržišta jer samo tako možemo ostvariti sve potencijale, s posebnim naglaskom na daljnje pozicioniranje naše zemlje kao sigurnog, atraktivnog i uspješnog turističkog odredišta. Doprinos u ostvarenju navedenih ciljeva imat će i najavljene zračne linije Croatia Airlinesa, našeg dugogodišnjeg strateškog partnera koji hrvatske zračne luke povezuje s brojnim i za hrvatskim turizam važnim odredištima.” – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da se i ove godine očekuje zadržavanje izuzetno konkurentne pozicije Hrvatske na njemačkom tržištu.

Odgovori