Croatia Airlines i Air India sklopili code-share sporazum

Suradnja Croatia Airlinesa (OU/CTN) i Air Indije (AI/AIC) u prijevozu putnika, koje se temelji na code share sporazumu o korištenju letova sa zajedničkim oznakama.

Priopćenje Croatia Airlinesa prenosimo u cijelosti : 

 ” Zagreb, 27. ožujka 2017. – Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines i indijski nacionalni avioprijevoznik Air India sklopili su komercijalni (code share) sporazum o korištenju letova sa zajedničkom oznakama oba prijevoznika. Obje kompanije članice su Star Alliancea – Croatia Airlines od studenoga 2004. godine, a Air India od srpnja 2014. godine.

Prema ovom temeljnom sporazumu, međunarodna oznaka Air Indije (AI) objavljuje se na letovima Croatia Airlinesa iz Frankfurta u Zagreb, Dubrovnik i Split v.v., iz Londona u Zagreb i Split v.v., iz Beča u Zagreb i Split v.v., iz Rima u Zagreb, Dubrovnik i Split v.v., te iz Pariza u Zagreb, Dubrovnik i Split v.v.

Na temelju uzajamnosti, brojevi letova Croatia Airlinesa (OU) objavljuju se na letovima Air Indije iz Frankfurta, Londona, Beča, Rima i Pariza u New Delhi v.v., te iz Londona u Mumbai v.v.

Suradnja počinje 1. travnja 2017. na letovima Croatia Airlinesa iz Frankfurta, Pariza i Rima u Zagreb, Dubrovnik i Split, te iz Londona i Beča u Zagreb i Split. Uvođenjem zajedničkih code share letova (OU/AI) Croatia Airlines i Air India postaju prvi i jedini avioprijevoznici iz svojih zemalja, koji pružaju usluge zračnog prijevoza između Hrvatske i Indije.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo s Air Indijom potpisali komercijalni sporazum na vrlo visokoj razini, kojim se proširuje postojeća suradnja u prijevozu putnika. U sklopu tog sporazuma Croatia Airlines, kao europski regionalni avioprijevoznik, dobiva mogućnost snažnijeg pozicioniranja na velikom i brzo rastućem indijskom tržištu. Vjerujem da će putnici iz Hrvatske i Indije prepoznati vrijednost našega zajedničkog proizvoda i koristiti još kvalitetniji izbor putovanja – rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. 

Air India počašćena je time što je Croatia Airlines, član Star Alliancea, partner u sporazumu o zajedničkim oznakama. Ovo partnerstvo omogućit će Air Indiji pristup odredištima u Hrvatskoj i radujemo se proširenju našeg odnosa s Croatia Airlinesom u budućnosti. Partnerstvo će pridonijeti i daljnjem razvoju trgovine, turizma i kulturnih veza između Indije i Hrvatske – rekla je Seema Srivastava, izvršna direktorica Air Indije za strategiju i planiranje.

Ovo partnerstvo dodatno će proširiti mrežu i poboljšati povezanost letova oba zračna prijevoznika, a putnicima nudi uzbudljive mogućnosti putovanja i još veći izbor letova između Hrvatske i Indije. Osim toga, putnici će manje čekati na priključne (konekcijske) letove, a nudi im se ugodnije iskustvo putovanja, veći izbor letova i konkurentnije cijene na tržištima Hrvatske i Indije, u kojima su Croatia Airlines i Air India vodeći avioprijevoznici.

 

O Air Indiji

Air India jedna je od prvih zrakoplovnih tvrtki u Indiji i povijest ove kompanije sinonim je za povijest civilnog zrakoplovstva u Indiji. Air India utjelovljuje duh Indije svojim gostoprimstvom i potrebom da se udovolji željama putnika, što su karakteristike kulture ove zemlje.

Od prvog leta 15. listopada 1932. godine, Air India narasla je u veliku međunarodnu zrakoplovnu tvrtku s mrežom od 41 međunarodne destinacije diljem SAD-a, Europe, Dalekog istoka, jugoistočne Azije i Perzijskog zaljeva. Air India također ima široku nacionalnu mrežu odredišta, koja pokriva sve glavne gradove, kao i udaljena područja sjevernoistočne Indije, Ladakh, Andaman i Nicobarsko otočje. Također, preko svojih podružnica, kompanija nudi usluge održavanja zrakoplova, kao i niskotarifna putovanja. 

Air India, zajedno sa svojim supsidijarnim društvima, danas ima jednu od najmlađih i najsuvremenijih flota, koju čine širokotrupni zrakoplovi Boeing B787 Dreamliner, B777, B747, Airbus A330, te uskotrupni zrakoplovi Airbus A321, A320, A319, B737, CRJ i ATR. Air India članica je Star Alliancea, najveće globalne udruge zračnih prijevoznika od srpnja 2014. godine.

Za dodatne informacije posjetite airindia.in  ili nas pratite na Facebooku / airindia i na Twitteru – @airindiain.

 O Croatia Airlinesu

Croatia Airlines, nacionalni zrakoplovni prijevoznik i član udruge Star Alliance, europska je zrakoplovna tvrtka srednje veličine. U 28 godina postojanja povezuje hrvatske gradove s najvažnijim europskim odredištima i preko njih s čitavim svijetom, a unutar Hrvatske zrakoplovi Croatia Airlinesa lete u 8 zračnih luka.  

U ljetnom redu letenja 2017. godine kompanija uvodi četiri nove linije – iz Zagreba u Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt. Zbog povećanog opsega letenja unajmljena su dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala, koji će upotpuniti postojeću flotu od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.

Croatia Airlines tijekom ovogodišnjeg ljetnog reda letenja u redovitom će prometu izravno letjeti u 39 odredišta u 24 europske države. Na vrhuncu sezone zrakoplovi će obavljati više od 100 letova na dan, a u 2017. godini tvrtka palnira prevesti rekordnih 2,000.000 putnika. “

Foto: Avioradar/CTN 

 

Odgovori