Cathay Pacific uvodi A321neo na regionalnim letovima

 

Cathay Pacific je s gašenjem Cathay Dragona preuzeo manji dio flote uskotrupnih zrakoplova i ukonponirao ih u svoju flotu. Barem u ovom tisućljeću u floti je imao samo širokotrupne zrakoplove, te je i regionalne letove obavljao s njima. Pandemija je promijenila mnogo toga pa je tako i Cathay Pacific odlučio koristiti uskotrupne zrakoplove na regionalnim rutama.

Prvi Cathayev Airbus A321neo ući će u komercijalno letenje 4.8.2021. na inauguracijskom letu iz Hong Konga prema Šangaju. Iduća odredišta na kojima će letjeti A321neo su: Guangzhou, Hangzhou, Nanjing, Qingdao, Kaohsiung i Taipei, a letovi će krenuti tijekom kolovoza.

Cathay Pacific je preuzeo svoja 4 zrakoplova, a dodatna dva će stići u drugoj polovici 2021. Do kraja 2023. u floti Cathaya će biti 16 zrakoplova A321neo.

Zrakoplov ima 202 sjedala raspoređena u dva razreda: u poslovnom razredu su 12 sjedala, dok ih je u ekonomskom 190.

Direktor Cathay Pacifica, Augustus Tang, rekao je: „Vrlo smo uzbuđeni što ćemo od idućeg mjeseca prvi put vidjeti A321neo na našim letovima, te ćemo u regiji povećavati broj letova s tim zrakoplovom. Uskotrupni A321neo je najnoviji dodatak našoj floti koji je opremljen s najnovijom opremom koja će našim putnicima pružiti jednu od najboljih usluga na kratkim letovima u svijetu. Želimo još više povećati broj ruta s A321neo i dočekati naše putnike u tom zrakoplovu.”

Cathayu zrakoplov A321neo omogućuje povećanu operativnu učinkovitost i nove standarde udobnosti, prostranosti i zabave putnicima tijekom leta. Taj zrakoplov je prvi koji ima novodizajnirani regionalni poslovni razred s pregradom za povećanu privatnost između sjedala, dok sustav za zabavu ima 15.6 inčni zaslon. U ekonomskom razredu zaslon je nešto manji i dijagonala iznosi 11.6 inča. Zasloni su u 4K rezoluciji, te se omogućuje audio streaming putem bluetooth slušalica. Cathay također i obnavlja i povećava odabir filmova i ostalih zabavnih sadržaja. Zrakoplov je također opremljen i brzim internetom. Povećani su i pretinci za prtljagu, te je sad putnicima na raspolaganju 60 % više mjesta za prtljagu u putničkoj kabini.

Odgovori