Bulgarian Air Charter letjet će na novoj charter liniji za Hrvatsku

Bugarski zračni prijevoznik Bulgarian Air Charter (H6/BUC) dolazi u Pulu s novom charter linijom iz Bugarske. Nova charter linija u ljetnom redu letenja 2018. godine Varna – Pula bit će u prometu jednom tjedno, petkom, u posezoni od 21. rujna do 12. listopada 2018.

U predsezoni, kao i prošlih godina, Bulgarian Air Charter dolazi i na charter linijama u Dubrovnik. Radi se o dvije turističke ture: za Uskrs i za blagdan 1. svibnja. Na charter liniji za Uskrs, Sofia – Dubrovnik, planiran je dolazak 6. travnja, a povratak 9. travnja, dok je charter linija Varna – Dubrovnik za blagdan 1. svibnja planirana s dolaskom 28. travnja, a povratkom 1. svibnja.   

Sve navedene charter linije organizira turistička agencija Emerald Travel

Na svim navedenim dolascima najavljeni su zrakoplovi McDonnell Douglas MD-82. Bulgarian Air Charter je među zadnjim zračnim prijevoznicima u Europi koji još leti sa ovim zrakoplovima. U svojoj floti ima ih još 10, ali već je počela njihova zamjena novijim zrakoplovima tipa Airbus A320. U flotu su već stigla četiri zrakoplova Airbus A320, a uskoro stižu još dva. 

Video © Eddy Meštrović :

Bulgarian Air Charter bavi se uglavnom turističkim in-coming charter linijama iz raznih odredišta Europe prema Burgasu i Varni, bugarskim turističkim odredištima na obali Crnog mora. U manjoj mjeri se bavi i out-going charterima, kao u slučaju navedenih charter linija prema Hrvatskoj. Svoje zrakoplove daje i u wet-lease najam te tako već nekoliko godina njihovi zrakoplovi dolaze za talijanskog zračnog prijevoznika Mistal Air (M4/MSA) na charter linijama sa Sicilije za Dubrovnik i Split

Foto © Avioradar J.K. (SPU/04.08.2013)

Odgovori